Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δάφνης-Υμηττού & Νέου Κόσμου ΕΜΜΕΒΕ για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 16 Νοεμβρίου 2021

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ 


Καταστροφικά για την εστίαση και ταυτόχρονα πηγή αθέμιτου ανταγωνισμού ιδιεταίρως για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία υποχρεώνουν στο εξής τους ανεμβολίαστους πολίτες να επιδεικνύουν αρνητικό ή rapid test κατά την είσοδο τους στα λιανεμπορικά καταστήματα και τους εξωτερικούς μικτούς χώρους της εστίασης.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επέλεξε να εργαλειοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα στην προσπάθεια της να ανακόψει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα την ίδια στιγμή έχει αποσύρει κάθε υποστηρικτικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις.

Στην εστίαση η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών και για εξωτερικούς χώρους περιορίζει ακόμα περισσότερο τους δυνητικούς πελάτες του κλάδου, η οποία έχει ήδη μειώθεί στο 50%, κάνοντας τη λειτουργία των καταστημάτων μη βιώσιμη.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει ακόμα μια φορά σε ρόλο "χωροφύλακα" τις επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς να τους παρέχει καμία στήριξη ενώ βάλλονται και από ένα εκτεταμένο κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα.

Ζητάμε για να μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία:

  • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023.
  • Παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων.
  • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.
  • Επιδότηση όλων των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από 12/3 έως το τέλος του έτους.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε 6% για καφέ και φαγητό.
Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους της εστίασης και όχι μόνο να κλείσουμε τα μαγαζιά μας στις 16 Νοεμβρίου 2021 σαν ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης στη λαίλαπα που έρχεται και στη βέβαιη συρρίκνωση της επιχείρησής μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΨΩΦΑΚΗΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια