Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττου για τον λόφο Κοπανά (Θέατρο Βράχων)

«Την απόδοση του λόφου Κοπανά στο λαό, με απόφαση της κυβέρνησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις» διεκδικεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, τονίζοντας ότι, «το σύνθημα που κυριάρχησε την προηγούμενη περίοδο και εξέφραζε τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Βύρωνα και του Υμηττού «Αυτός ο λόφος, αυτά τα γήπεδα, αυτά τα θέατρα είναι δικά μας, δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει» είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη στιγμή!»

Όπως αναφέρει, «η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται στους κατοίκους του Βύρωνα και του Υμηττού και σας ενημερώνει για μια σημαντική εξέλιξη, που αφορά τις διεκδικήσεις των ιδιωτών στο λόφο Κοπανά και σας καλεί να δυναμώσουμε τον αγώνα για να αποδοθεί ο λόφος Κοπανά στο λαό. Συγκεκριμένα, στις 29 Σεπτέμβρη, ενημερωθήκαμε από την 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού πως οι φερόμενοι ως «ιδιοκτήτες» στο λόφο Κοπανά κατέθεσαν αίτηση «συμβιβασμού», σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα διατηρήσει την κυριότητα, τη νομή και την κατοχή της έκτασης των περίπου 104 στρεμμάτων, εκτός από 20 (!), τα οποία θα πάρουν οι ίδιοι οι ιδιώτες, θα είναι άρτια και οικοδομήσιμα, απαλλαγμένα από εισφορές και τέλη ένταξης στο σχέδιο πόλεως, στο οποίο οι Δήμοι θα φροντίσουν να τα εντάξουν! Μάλιστα, οι ιδιώτες παρουσιάζονται πλέον πρόθυμοι να «ανταλλάξουν» τα 20 στρέμματα και με άλλη έκταση των Δήμων, πάντα υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις!»

Τονίζει ότι, «πρόκειται πραγματικά για μνημείο θράσους και προκλητικότητας! Οι Δημοτικές Αρχές Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού έχουν μεγάλες ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς πέρα από συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, δεν προχώρησαν σε καμία προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων, απείχαν συνειδητά και υπονόμευσαν τις λαϊκές κινητοποιήσεις! Ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ) στο Βύρωνα, ακόμα δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την πολύ σοβαρή εξέλιξη, ενώ, όπως φαίνεται, η δήλωση έχει κοινοποιηθεί από τις 23.9.2021! Αφού κρατούσε την απόφαση του Εφετείου στα συρτάρια και δεν ενημέρωνε το λαό επί μήνες, τώρα επιλέγει ξανά την ίδια τακτική. Γιατί άραγε; Έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί όλη αυτή την περίοδο το μοναδικό πράγμα που έκαναν ήταν να καθησυχάζουν το λαό για τη δήθεν μια και μοναδική λύση που υπάρχει, δηλαδή τη δικαστική απόφαση. Την ίδια -με μικρές παραλλαγές- επιχειρηματολογία αναπαρήγαγαν και μια σειρά παρατάξεις στο Δήμο Βύρωνα».

«Αντί να απαιτούν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, ώστε να κλείσει οριστικά το ζήτημα και οι χώροι αυτοί οριστικά και αμετάκλητα να αποδοθούν στο λαό́ της περιοχής, έγινε γνωστό πως η Δημοτική Αρχή Βύρωνα ζήτησε επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας!», καταλήγει.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια