Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


1ο ΕΠΑ.Λ. Δάφνης: 2η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next - Σχολικό Έτος 2020-2021

 

Μαθητές της Β' και Γ' τάξης πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Δάφνης, συμμετέχοντας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next που διεξήχθη στην Αθήνα, κατασκεύασαν έναν Αυτόματο Διανεμητή Αντισηπτικού  και ένα Επιτοίχιο Έξυπνο Θερμόμετρο Υπέρυθρων που Επικοινωνεί Ασύρματα με Κινητή Συσκευή.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ της πόλης μας, κατέκτησαν την 2η θέση στην διαγωνιστική κατηγορία «Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου: Powerbots, το μέλλον της ενέργειας». 

Αυτόματος Διανεμητής Αντισηπτικού - 2η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next
Κατασκεύασαν ένας αυτόματο διανεμητή αντισηπτικού ο οποίος  διαθέτει αισθητήρα απόστασης, και ο οποίος ανιχνεύει τα χέρια των μαθητών, ρίχνοντας τη σωστή δόση αντισηπτικού στα χέρια τους. Με την βοήθεια του οι μαθητές εισερχόμενοι στην αίθουσα διδασκαλίας μπορούν να βάζουν αντισηπτικό στα χέρια τους χωρίς να ακουμπούν το δοχείο του αντισηπτικού. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να μειώσουμε την πιθανότητα διασποράς του ιού Covid-19.


Επιτοίχιο Έξυπνο Θερμόμετρο υπέρυθρων που επικοινωνεί ασύρματα με κινητή συσκευή - 2η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next


Κατασκεύασαν ένα έξυπνο θερμόμετρο υπέρυθρων το οποίο έχει την δυνατότητα να δίνει την θερμοκρασία σώματος κάθε μαθητή (από απόσταση) και να ειδοποιεί με κατάλληλο ηχητικό σήμα αν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Ταυτόχρονα επικοινωνεί ασύρματα με το tablet ή το smartphone του καθηγητή και τον ενημερώνει για την θερμομέτρηση κάθε μαθητή. Με κατάλληλο εικονίδιο δείχνει αν η θερμοκρασία θερμομέτρησης είναι υψηλή ή όχι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη