Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Ερώτηση για το πρόγραμμα «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Προς: Δήμαρχο Δήμου Δάφνης- Υμηττού Αναστάσιο Μπινίσκο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριο Βερύκιο

Σχετικά με την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού για την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Πρόσφατα κοινοποιήθηκε στον Δήμο επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού για την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Παρότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη ων κυβερνήσεων χαρακτηρίζονταν από επισφάλεια, υποχρηματοδότηση, κακές εργασιακές σχέσεις (πληρωμή με το αντίτιμο», δηλαδή «με το κεφάλι»), ικανοποιεί μια ανάγκη σε οικογένειες σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν για άθληση στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές.

Η αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση και αθλητισμό και είναι φανερό πως σηματοδοτεί τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, ταυτόχρονα επιδεινώνει την ήδη τραγική εργασιακή κατάσταση των γυμναστών.

Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και πρέπει να είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια και εμπόρευμα, που πρόσβαση μπορεί να έχει όποιος έχει την οικονομική ευχέρεια.

Ζητάμε

  • Να συζητηθεί το θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση.
  • Να προβεί άμεσα η Δημοτική αρχή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση ώστε να παρθεί πίσω η άδικη και αντιλαϊκή απόφαση για κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».
  • Να εξασφαλιστεί η αναβάθμισή του προγράμματος με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμες σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΤΟΛΙΑ-ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ

ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΕΜΠΕΣΗΣ-ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια