Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης-Υμηττού - Για την δολοφονία γυναίκας από τον σύζυγό της στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Μ.αρι.δ.α Δάφνης Υμηττού

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 άλλη μία γυναικοκτονία προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων γυναικών από τους συζύγους τους. Αυτή τη φορά στη Δάφνη ο 40χρονος δολοφόνος - γυναικοκτόνος σκότωσε με μαχαίρι την μόλις 31 ετών γυναίκα του μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους. Παραδόθηκε στην αστυνομία και ανέφερε ως αιτία της πράξης του την παράφορη ζήλια του. Πριν από 20 μέρες, στις 11 Ιουλίου η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί ξανά από γειτόνισσα και δεν έκανε τίποτα, όταν σε επεισόδιο οι φωνές για βοήθεια της γυναίκας μπροστά σε άλλη επίθεση του δολοφόνου, είχαν ξεσηκώσει την γειτονιά. Η γυναίκα είχε αναρτήσει ενημερωτικό post στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
" ... Δεν έκανα καταγγελία για πάρτυ Ελληνική Αστυνομία ... Όχι άγχος παίδες μόνο τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν την σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανά κανάλι για να σας φωνάξουν".
Μετά την δολοφονία οι 2 αστυνομικοί βγήκαν σε διαθεσιμότητα "με ποια ποινή άραγε;" Η διαθεσιμότητα δεν αθωώνει την πολιτεία και το κράτος από τις ευθύνες τους.
Όμως δεν ήταν ούτε η κακιά στιγμή όπως στη πρόσφατη δολοφονία στη Φολέγανδρο, ούτε η ζήλια του γι' αυτή. Μέσα στην ταξική κοινωνία οι πατριαρχικές ιδεολογίες διαμορφώνουν εκείνη την κυριαρχία του άνδρα διαχρονικά και συντηρούν την βία σε κάθε της μορφή επί των γυναικών σε επίπεδο λεκτικό, ψυχολογικό, θεσμικό, φαντασιακό και σωματικό που φτάνουν μέχρι τις δολοφονίες στην δημόσια και ιδιωτική ζωή. Ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες ακραίας κρίσης όπως η πανδημία και ο εγκλεισμός, τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις με στατιστικές να λένε ότι κατά μέσο όρο 30% έχουν αυξηθεί σε όλες τις χώρες.
Για άλλη μία φορά οι γυναίκες στη Δάφνη, στην Ηλιούπολη, στα Πετράλωνα, στη Φολέγανδρο, στη Ρόδο θα συνεχίσουν να τραγουδούν το τραγούδι των εξεγερμένων γυναικών της Χιλής του Δεκέμβρη 2019:
"Ο βιαστής είσαι εσύ/ Το κράτος της καταστολής/ Είναι ο μάτσο βιαστής/ Η πατριαρχία, ο δικαστής/ Από τη γέννηση κριτής/ Και η δική μας τιμωρία/ Είναι η φανερή σου βία"
Η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης - Υμηττού λέει καμμιά ανοχή στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες προϊόν των σχέσεων κυριαρχίας των ανδρών στις γυναίκες και τις θηλυκότητες.
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ & ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια