Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δάφνη: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά

 

Οι εθελοντές διασώστες της ομάδας Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue δεν κάνουν απλές διασώσεις ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι διασώσεις τους είναι ιδιαίτερα δύσκολες και αδύνατον να γίνουν από απλούς εθελοντές. Έχουν το know how γιατί κάνουν καιρό αυτό, έχουν οργάνωση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και πολλή θέληση να σώσουν ζώα. Σημαντικό αυτό.
Έτσι αυτές τις μέρες έσωσαν ακόμα ένα γατάκι που βρισκόταν σε κίνδυνο. Η ομάδα τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ενημερώθηκε μέσω tag σε δημόσιο ποστ για ένα γατάκι που είχε μια ατυχία καθώς έπεσε σε ακάλυπτη δεξαμενή με ασβέστη σε οικοδομή της Δάφνης στην Αθήνα.
Όπως γνωρίζουμε ο ασβέστης είναι εξαιρετικά τοξικός για τα ζώα και η αφαίρεσή του είναι άμεση προτεραιότητα καθώς το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει.
Δύο εθελοντές της ομάδας ξεκίνησαν άμεσα για την περιοχή, παρόλο που δεν ήταν εκείνη τη στιγμή εκεί το ζώο. Συνάντησαν την κ. Πωλίνα που φροντίζει την τοπική αποικία και είχε αναζητήσει βοήθεια για τη γατούλα.
Έτσι ξεκίνησαν την ανάζήτησή της στους δρόμους της γειτονιάς. Το πιάσιμο και η μεταφορά της στον κτηνίατρο δεν μπορούσαν άλλο να περιμένουν.
Και ευτυχώς η γατούλα εμφανίστηκε καθώς ήταν η ώρα του βραδινού γεύματός της.
Η ομάδα αναφέρει:

“Σε σύντομο χρόνο και με συνοπτικές διαδικασίες η γατούλα παγιδεύτηκε με την ειδική αυτοσχέδια παγίδα μας καθώς δεν θέλαμε να αφήσουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας, που πιθανόν να σήμαινε τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε περίπτωση που δεν έμπαινε μέσα σε κάποια συμβατική παγίδα.

Μεταφέρθηκε το συντομότερο δυνατόν σε κτηνιατρείο, που ειρήσθω εν παρόδω, είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρεθεί ανοιχτό ή διαθέσιμο αυτές τις μέρες, και λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα.
Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte και Αλέξης Μαντζώρος.
Ευχαριστούμε τη Νίκη και την Πωλίνα που ένωσαν τις φωνές τους αναζητώντας βοήθεια για το ταλαίπωρο αυτό πλάσμα.”
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue


πηγή: petpet.news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια