Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ:«Πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο για την προώθηση του project μέσω ΣΔΙΤ

Προχωρά, τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημης κυβερνητικής πρόθεσης, το σχέδιο για το νέο Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Ύστερα από σχετική ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία νέου Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ. 

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανέγερση-κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου πάρκου δημόσιας διοίκησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το προτεινόμενο έργο αφορά στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα Υπουργείων και δημοσίων οργανισμών σε έναν ενιαίο χώρο και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (συνολικά το έργο είναι 30 χρόνια, 3 χρόνια κατασκευή και 27 χρόνια το υπόλοιπο συντήρηση και λειτουργία). Το συνολικό κόστος κατασκευής, το οποίο θα βαρύνει τον ιδιώτη, θα φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ, και κατόπιν το Δημόσιο θα καταβάλλει μισθώματα για προκαθορισμένη περίοδο. 

Ειδικότερα, στο πάρκο, σε κοντινά μεταξύ τους κτίρια, βάσει όσων σχετικά πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει ως πληροφορίες, θα στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, ενώ έχει γίνει λόγος για μετεγκατάσταση των ΕΕΣΥΠ, ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ και ΑΑΔΕ. 

Το κυβερνητικό πάρκο στον Υμηττό θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της Αθήνας, καθώς θα απελευθερώσει χιλιάδες τετραγωνικά στο κέντρο των Αθηνών για να μπορέσουν αυτά να αναπτυχθούν σε άλλες, πιο φιλικές προς τον πολίτη δραστηριότητες, ανάλογα τις χρήσεις που θα αποκτήσει στο μέλλον το κάθε κτήριο. Σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες, η έναρξη κατασκευής θα γίνει εντός του 2023 και η σταδιακή έναρξη λειτουργίας την διετία 2025-2026.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια