Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δ.Σ. Ζωγράφου:Στο πλευρό των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης- Υμηττού για τη διάσωση του Θεάτρου Βράχων


Τη στήριξη στον αγώνα των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού για τη διάσωση του Θεάτρου Βράχων, των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και των χώρων αναψυχής, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου.

Το ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στην 8η Τακτική Συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2021 και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

«Με την 4891/2020 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στο λόφο Κοπανά του Βύρωνα, 104 στρέμματα της Β΄ Ζώνης Υμηττού, που περιλαμβάνουν το Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού», τα πάρκινγκ των δυο θεάτρων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Εργάνης», το μισό γήπεδο του Υμηττού το αναψυκτήριο «Άστρα» και μέρος του λόφου, κινδυνεύουν να παραχωρηθούν σε 17 ιδιώτες καθώς τους αναγνωρίζονται τίτλοι ιδιοκτησίας που χρονολογούνται από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η δικαστική αγωγή των ιδιωτών, που επικαλούνται τίτλους γης του 19ου αιώνα με βάση τους νόμους χρησικτησίας της οθωμανικής περιόδου, κατατέθηκε το 2003. Με την 715/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το ελληνικό Δημόσιο και οι Δήμοι Βύρωνα και Υμηττού δικαιώθηκαν. Οι ιδιώτες κατέθεσαν έφεση επί της ως άνω απόφασης και το Εφετείο με την 4891/2020 τους δικαίωσε, παραχωρώντας τους την έκταση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη δικαστική εξέλιξη και αποφασίζει να τεθεί στο πλευρό και να υποστηρίξει τον αγώνα του Ελληνικού Δημοσίου, των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού και των κατοίκων τους οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Εφετείου και να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς και οι χρήσεις των χώρων. Επίσης, καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου.
Ο χώρος πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του Δημοσίου ως υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο και να συνεχιστεί η πολύχρονη πολιτιστική δράση με το Φεστιβάλ Βράχων, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αττικής αλλά και όλης της χώρας. Πρέπει να διατηρηθούν οι χώροι των αθλητικών δραστηριοτήτων και οι χώροι αναψυχής, για να μην κινδυνεύσει με υποβάθμιση η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Αττικής».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια