Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου Δάφνη - Υμηττός, Πόλη Φωτεινή: 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης - Υμηττού


 

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Η διοίκηση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, για μια ακόμα φορά, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021, μας απέδειξε ότι βρίσκεται σε έναν δικό της κόσμο.
Άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει.
Ο Δήμαρχος, οχυρωμένος πίσω από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο οποίος ψηφίστηκε το 2016 κάτω από άλλες συνθήκες και όχι υπό το καθεστώς όσων ζούμε από το 2019, δεν έδωσε καμία απολύτως ουσιαστική απάντηση στις ερωτήσεις του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Δάφνη - Υμηττός Πόλη Φωτεινή, Γιώργου Δαουλάρη. Ο κύριος Δαουλάρης μάταια προσπάθησε να μεταφέρει στο Συμβούλιο τα παράπονα των πολιτών, για τα οποία είχε ενημερωθεί προσωπικά. Οι δημότες, μεταξύ άλλων, είχαν τονίσει ότι η Δημοτική Αρχή δεν επέτρεψε να ταφούν στον Δήμο μας συγγενείς τους που έχασαν τη ζωή τους από COVID-19.
Όπως ανέφερε ο Κος Δαουλάρης, σε επικοινωνία που είχε με Δημάρχους όμορων δήμων, ενημερώθηκε ότι στους Δήμους τους παρέχουν τις υπηρεσίες του κοιμητηρίου τους χωρίς αποκλεισμούς στους δημότες τους.
Ο Δήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση στο εάν γνωρίζει αν αυτός ο αποκλεισμός στέκει νομικά, καθώς και στο εάν, ως Δήμαρχος, έχει μεριμνήσει να στηρίξει τους δημότες σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με λύσεις σχετικά με το που θα ταφούν οι δικοί τους, όπως, για παράδειγμα, με συμφωνίες υποδοχής τους σε κοιμητήρια όμορων Δήμων.
Επίσης, ο Κος Δαουλάρης αναφέρθηκε στο γεγονός της ξαφνικής μεταφοράς οφειλών τελών από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡ.ΚΑΛ.) στο ταμείο του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι αυτό έγινε χάρη στη δική του μεθοδευμένη εργασία, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020. Δεν απάντησε όταν ο Κος Δαουλάρης του έθεσε την ερώτηση : «Δηλαδή, η προηγούμενη διοίκηση, στην οποία ήσασταν αντιδήμαρχος, δεν έκανε ενέργειες;».
Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, η αλήθεια είναι ότι, ξαφνικά, ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για δημιουργία Υπουργούπολης και μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων για αυτό το, χωρίς καμία διαβούλευση έργο, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε μια σειρά από κινήσεις για να καταλαγιάσει το θέμα.
Επίσης, μαθαίνουμε ότι παράγοντες της διοίκησης τονίζουν στους κατοίκους του Υμηττού να μην τρομοκρατούνται από τα κτήρια- «μεγαθήρια» που είδαν στις εικόνες της παρουσίασης του έργου. Τους υπόσχονται πως το έργο θα αλλάξει και πως τα κτήρια θα μετακινηθούν προς τα μέσα ή προς την πλευρά της Δάφνης! Σε αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αυτός γνωρίζει μόνο αυτά που είδε στις μακέτες και δεν έχει καμία άλλη πληροφορία. Άλλα λοιπόν, δηλώνει στις τηλεοράσεις, άλλα στους κατοίκους. Και, έτσι ξαφνικά, ήρθαν χρήματα στο ταμείο του Δήμου. Αυτά τα χρήματα, τα χρωστούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και σε άλλους Δήμους που υπάρχουν εγκαταστάσεις, αλλά δεν αποδίδονται. Και δεν αποδίδονται, όχι γιατί δε θέλει η κρατική εταιρία, αλλά, προφανώς, από την απαξίωση που έχει δεχθεί επί σειρά ετών. Και όμως, ξαφνικά, στο δικό μας Δήμο αποδόθηκαν.
Το θέμα με τις συνεχόμενες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ο οποίες δε γίνονται λόγω του ότι ο προϋπολογισμός είναι δυναμικός, όπως μας αναφέρει ως δικαιολογία η διοίκηση, αλλά πραγματοποιούνται λόγω της ανικανότητας, της άγνοιας και του μη σωστού προγραμματισμού της.
Φυσικά, η διοίκηση δεν έδωσε καμία απάντηση σε ερώτηση του Δημοτικού μας Συμβούλου Νίκου Ντίνου σχετικά με το πότε επιτέλους θα καθαριστούν οι λόφοι και τα άλση που υπάρχουν στην πόλη μας, ούτε φυσικά σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του εργοστασίου της ΠΥΡ.ΚΑΛ.
Επίσης, καμία απάντηση δε δόθηκε σχετικά με το πολυδιαφημισμένο έργο αναμόρφωσης και «εγκληματικής» διαπλάτυνσης των πεζοδρομιών, καθώς και για την πυκνή τοποθέτηση μεταλλικών κολονακίων σε αυτά, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής. Μάλιστα, εκτός από τα μεταλλικά κολονάκια στο πεζοδρόμιο, προστέθηκαν και πλαστικά στο οδόστρωμα. Χαρακτηρίζουμε αυτό το έργο «εγκληματικό», γιατί όχι μόνο περιορίστηκε αισθητά η δυνατότητα παρκαρίσματος, αλλά προστέθηκε και το φιάσκο του να μην μπορούν να περάσουν τα απορριμματοφόρα. Τα προαναφερόμενα κολονάκια είναι τοποθετημένα στο οδόστρωμα της οδού Καβάλας, στη διασταύρωση των οδών Όθωνος και πάνω. Ο Δημοτικός μας Σύμβουλος, Δημήτρης Τσούτσουρας, προσπάθησε να εκμαιεύσει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο, χωρίς να πάρει, δυστυχώς, καμία απάντηση πέρα από την ειρωνεία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.
Ενόχλησε, όμως, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κύριο Δημήτρη Γιανακούρα, όταν σε σχετικό δελτίο τύπου της Δημοτικής μας Παράταξης, αναφερθήκαμε σε "πολιτικά μεροκάματα"; Πώς αλλιώς μπορούσαμε να τα ονομάσουμε;
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κος Γιανακούρας κατηγορούσε τη σημερινή διοίκηση για έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές, διαλύοντας βάση των διατάξεων που ορίζουν τις συνεργασίες με τη δημοτική ομάδα του δημάρχου, τόσο αυτός όσο και ο κύριος Αναστασόπουλος συνεργάζονται με τη διοίκηση, λαμβάνοντας αμειβόμενες θέσεις ευθύνης με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί. Να διοικηθεί σαφώς, ο Δήμος, αλλά με ποια πολιτική νοοτροπία;τη Δημοτική του Παράταξη, τόσο αυτός όσο και ο κύριος Αναστασόπουλος συνεργάζονται με τη διοίκηση, λαμβάνοντας αμειβόμενες θέσεις ευθύνης με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί. Να διοικηθεί σαφώς, ο Δήμος, αλλά με ποια πολιτική νοοτροπία;
Στις εκλογικές αναφορές τους δεν ήθελαν συνεργασία με τον κο Μπινίσκο, επειδή η πολιτική του νοοτροπία όσον αφορά στη διοίκηση του Δήμου δεν τους εξέφραζε. Μετά την εκλογή του και βασιζόμενοι στον νόμο της τότε Κυβέρνησης, τον οποίο δεν θέλουν σήμερα, δεν καθυστέρησαν να πάρουν τις έμμισθες θέσεις και να ακολουθήσουν την πολιτική νοοτροπία που κατήγγελλαν προεκλογικά.
Θα αναγνωρίζαμε ειλικρινή αισθήματα ενδιαφέροντος για το καλό του Δήμου μόνο εάν δεν είχαν δεχθεί τα "πολιτικά μεροκάματα". Και αυτό το λέμε γιατί διεκδίκησαν την ψήφο των δημοτών με υποσχέσεις αντίθετες ακόμα από αυτές του κου Μπινίσκου, όχι μόνο αντίθετες στην πολιτική διοικητική του νοοτροπία.
Ας μη σας στεναχωρεί η αλήθεια.
Τέλος! Τόσο εμείς, όσο και η πλειοψηφία των δημοτών της πόλης μας, σας θεωρούμε πολύ λίγους ως διοίκηση. Γιατί;
Επειδή, επί των ημερών σας, έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Υμηττό.
Επειδή, επί των ημερών σας, θα χάναμε το κέντρο υγείας Υμηττού, το οποίο φαίνεται να σώθηκε από παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, μετά από πιέσεις όλων των ομάδων της αντιπολίτευσης.
Επειδή, επί των ημερών σας, η ΠΥΡ.ΚΑΛ. γίνεται Κυβερνητικό Πάρκο και όχι χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και υγείας για τους κατοίκους του ενιαίου Δήμου μας.
Επειδή, επί των ημερών σας, ξοδεύονται υπέρογκα ποσά για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα.
Επειδή, επί των ημερών σας, κατασκευάζονται πανάκριβά έργα, χωρίς ουσία, και αφήνετε πάρκα και δημόσιους χώρους να ρημάζουν. Ακόμα και όπου επεμβαίνετε, το κάνετε με τρόπο που στην πορεία προστίθενται επιπλέον προβλήματα. Πέντε και πλέον εκατομμύρια στοίχισαν τα έργα ανάπλασης στις πλατείες του Υμηττού. Δείτε σε τι χάλι βρίσκονται.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους, είστε πολιτικά ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι.
Γι’ αυτό, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, Κύριοι της Διοίκησης!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη