Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ:Ανοικτή επιστολή-Κάλεσμα Ένωσης Γονέων Δάφνης-Υμηττού για την τ. ΠΥΡΚΑΛ

 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ τ. ΠΥΡΚΑΛ

Η Ένωση Γονέων Δάφνης Υμηττού, απ’ τα βασικά κύτταρα της πόλης μας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο εξαιρετικά σημαντικό και καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του δήμου μας και των παιδιών μας ζήτημα της εξαγγελθείσας μετεγκατάστασης των ΕΑΣ και το πως αντιλαμβάνεται την αξιοποίηση του χώρου της τ. ΠΥΡΚΑΛ η Κυβέρνηση. Καταρχάς, μας εντυπωσίασε πολύ αρνητικά, η παντελής έλλειψη διαβούλευσης, από Κυβέρνηση ή Δήμο, για ένα έργο που επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας! Ακόμα περισσότερο μας εντυπωσίασε η ευκολία που «βαφτίστηκε το ψάρι κρέας».
Όσοι έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στις γειτονιές αυτού του δήμου, ονειρευόμασταν την "απελευθέρωση" του χώρου και την απόδοσή του στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για δράσεις αναψυχής, πολιτισμού, ζωής, με πράσινη ανάπτυξη. Τόσα χρόνια γνωρίζαμε ότι το πρόβλημα ήταν η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ. Τώρα αποφασίσανε, λένε, τη μετεγκατάσταση των ΕΑΣ- χωρίς καθαρούς όρους και προϋποθέσεις για τη συνέχισή της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων - αλλά μετεγκαταστούν στον ίδιο χώρο 9 Υπουργεία, 4 ανεξάρτητες αρχές, το Γραφείο της Γραμματείας της Κυβέρνησης και ποιος ξέρει τι άλλο; Είναι αυτό απελευθέρωση;
Όσα ανακοινώθηκαν μας κάνουν να αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας. Περισσότερο τσιμέντο και πολυώροφα κτήρια. Φυλασσόμενο πράσινο, καθώς θα εφάπτεται του κέντρου της κυβερνητικής και δημόσιας διοίκησης. Κυκλοφοριακό κομφούζιο με καθημερινή μεταφορά μιας επιπλέον κωμόπολης στην πόλη μας. Πόλος έλξης συλλαλητηρίων και δακρυγόνων. Ένας δήμος όπου φύγει, φύγει! Μια καθημερινότητα χάος!
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων, κατόπιν συνεδρίασής του και με ομόφωνη απόφαση, δηλώνει ότι είναι αντίθετο με τα όσα έχουν εξαγγελθεί για την περιοχή μας και καλεί όλους να πάρουν θέση, αγνοώντας τις «σειρήνες» που θέλουν να τους πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Θυμίζουμε τον «Μίδα», που πόνεσε πολύ για τη λανθασμένη του επιλογή!
Για όλα τα ανωτέρω και με τη διαβεβαίωση ότι θα επανερχόμαστε διαρκώς στο θέμα:
Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις εξαγγελίες της και σε κάθε περίπτωση να ανακαλέσει τη μέθοδο του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".
Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να ταχθούν ανοικτά υπέρ του καλού των δημοτών τους, ακούγοντας αυτούς που τους έδωσαν εντολή εκπροσώπησής τους και κανέναν άλλον.
Καλούμε τα μέλη μας να μελετήσουν επισταμένως τα ανακοινωθέντα και τι υπάρχει κάτω από το σερβιρισμένο με χρυσόσκονη περιτύλιγμα «Κυβερνητικό Πάρκο» και να αποκτήσουν ιδίαν άποψη.
Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να υψώσουμε από κοινού το ανάστημά μας σε ότι εξαγγέλθηκε για εμάς, χωρίς εμάς, το οποίο είναι αντίθετο από τις πάγιες διεκδικήσεις μας και μετατρέπει την ελπίδα για μετεγκατάσταση των ΕΑΣ, σε αγωνία για ένα σχέδιο που έρχεται να βάλει "ταφόπλακα" στα όνειρά μας.
Δηλώνουμε το παρόν στη δημόσια συζήτηση και τασσόμεθα υπέρ των αγώνων για πραγμάτωση του πραγματικού χρόνιου ονείρου δημοτών και κατοίκων.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δημητροπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια