Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού : Ίδρυση νοσοκομείου & κοινόχρηστων εγκαταστάσεων & όχι «Υπουργούπολη» στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

 

2/4/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν μέσω της χειρότερης πανδημίας, με δημαρχείο κλειστό, με κρούσματα στο προσωπικό, με θανάτους  δημοτών και με κλειστά καταστήματα, η Δημοτική αρχή, μας ενημέρωσε  στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 31.3.2021, για την αποχώρηση της ΕΑΣ από τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ και την χρήση του χώρου για μετεγκατάσταση και οικοδόμηση Υπουργείων & Δημόσιων Υπηρεσιών που θα μεταφερθούν εκεί.

Η ανακοίνωση ντύθηκε με ωραιοφανείς προοπτικές περί δήθεν αναβάθμιση της περιοχής, δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοποίηση του χώρου, με έγχρωμα φύκια και μεταξωτές κορδέλες, που μας έφεραν στον νου τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Γεωργιάδη για το Ελληνικό και τους αυτοκινητόδρομους του Σουφλιά, παραμονές των εκλογών.

Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση προτάσσοντας το δίλημμα οικονομία ή υγεία κατάφερε και την οικονομία να χρεοκοπήσει και στην υγεία να τα κάνει θάλασσα.

Δεν φτάνει που ανοιγοκλείνοντας το ακορντεόν του λοκντάουν, εν μέσω πανδημίας κλείνει με 1.000 κρούσματα και ανοίγει με 4.000 κρούσματα και αρκετούς νεκρούς.

Τάζει «άρτο και θεάματα» σε μια εποχή που ούτε η εστίαση ούτε οι καλλιτέχνες λειτουργούν.

Τάζει μεγαλόπνοα κτήρια σε «Υπουργούπολη», την στιγμή που η κοινωνία έχει ανάγκη από νοσοκομεία και θέσεις εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Και στην περίπτωση που αυτό το πλάνο πραγματοποιηθεί ποιος θα κερδίσει; Θα βρεθεί κάποιος Λάτσης ή κάποια κατασκευαστική  που θα το αναλάβει ερήμην του Δήμου;  Τι θα γίνει με το κυκλοφοριακό; Τι θα γίνει με το συντελεστή δόμησης;

Τα ερωτήματα, αν δεν είναι νεοδημοκρατικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα, είναι αρκετά.

Παρά το ομολογουμένως ξαφνικό της ανακοίνωσης – καθώς ο Δήμαρχος  δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως έχει λάβει από καιρό μέρος στις διαβουλεύσεις, χωρίς καμία προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες ενημέρωση – προτείναμε σαν προτεραιότητα την ίδρυση και κατασκευή στο χώρο νοσοκομείου που είναι αναγκαίο (μεταξύ Ασκληπιείου  Βούλας και Εαγγελισμού) και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Τέτοιες θα μπορούσε να είναι η δημιουργία πάρκου, πνεύμονα πρασίνου κλπ. που θα αλλάξει το επιβαρημένο κλίμα της περιοχής, κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, κολυμβητηρίων, χώροι εκθέσεων, μουσείο εθνικής αντίστασης (εκεί έγινε το μεγάλο σαμποτάζ στους κινητήρες των γερμανικών αεροπλάνων στούκας) κλπ.

Υπενθυμίζουμε πως η  Δημοτική Συλλογικότητα της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού, είχε αντιταχθεί  σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο μέσα όσο κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για δήθεν αναβάθμιση του χώρου της Γυμναστικής Ακαδημίας και την δημιουργία υπόγειου παρκινγκ, μαγαζιών αλλά … και δέντρων πάνω από το μπετόν!!

Η εμπειρία από την αναβάθμιση του Ελληνικού – πρώην αεροδρόμιο – που ξεκίνησε σαν μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και κατέληξε σε καζίνο και ουρανοξύστες  για την υψηλή κοινωνία και Άραβες κροίσους  με την κοινή υπογραφή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας υποχρεώνει να καλέσουμε ένα μέτωπο αντίστασης σε κάθε ενέργεια  που είναι  αντίθετη με τις κοινωνικές ανάγκες.

Για την Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού

Γιώργος Μητροβγένης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια