Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χώρος εγκαταστάσεων ΠΥΡΚΑΛ: Δημόσιο πάρκο και χώρος πολιτισμού για τους δημότες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χώρος εγκαταστάσεων ΠΥΡΚΑΛ:
Δημόσιο πάρκο και χώρος πολιτισμού για τους δημότες


Σε πρόσφατες δημοσιεύσεις και ενημέρωση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31/3/2021, παρουσιάστηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Δάφνης Υμηττού.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι η σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση των δημοτών από τη δεκαετία του ‘70, ήταν και είναι να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες και να μετατραπεί η έκταση σε πάρκο υπερτοπικής εμβέλειας με δημόσιο-δημοτικό έλεγχο, δωρεάν πρόσβαση, πολλαπλές ήπιες χρήσεις αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κλπ, μέ παράλληλη αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών θεμάτων στη γύρω περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό να αξιοποιηθούν και τα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας.

Είναι εύλογο ότι η δημιουργία πάρκου, και με υψηλό πράσινο, θα δώσει στους νότιο-ανατολικούς δήμους της πρωτεύουσας έναν πνεύμονα πρασίνου.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ, η οποιαδήποτε διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων πρέπει να διασφαλίζει την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη διατήρηση και στοχευμένη αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως και την αναγνώριση - κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καμία απόφαση ερήμην ή χωρίς την πλήρη συμμετοχή των κατοίκων του Υμηττού και Δάφνης και καμία εκμετάλλευση, η οποία δεν θα είναι προς oφελος τους, θα επιβαρύνει τις χρήσεις και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα είναι αποδεκτή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια