Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ - Μητσοτάκης: Και επίσημα αύριο 10:00 στην ΠΥΡΚΑΛ -Το σχέδιο μεταφοράς υπουργείων και δημιουργίας γιγάντιας ΥπουργούποληςΕπιβεβαίωση από το Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί, στις 10:00, το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού, και θα μιλήσει σε κλειστή εκδήλωση με τους υπουργούς του για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων.

Στον χώρο έκτασης 160 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σχεδιάζεται να μεταφερθούν 9 υπουργεία και πιθανώς το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όσο για το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασής του στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο ως το 2026 να έχουν μεταφερθεί εκεί συνολικά εννέα υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πλάνο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων, σε μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μέσα στην επόμενη πενταετία θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και τα εννέα υπουργεία φιλοξενούνται σε κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το σχέδιο θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Δείτε περισσότερα εδώ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια