Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για τα προβλήματα μετά την χιονόπτωση

 

Ήταν αρκετή μια χιονόπτωση ( η οποία  μάλιστα είχε προβλεφθεί)  για να αναδειχτούν   με  τον πιο τραγικό τρόπο οι   τεράστιες ελλείψεις  στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών.

 

Η επιλογή κυβέρνησης - περιφέρειας-Δήμων να χαρακτηρίζουν φυσικά φαινόμενα ως ακραία γίνεται για να κρύψουν την έλλειψη συνεννόησης και σχεδιασμού. Ο τραγικός απολογισμός του θανάτου συνανθρώπων μας, η εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών χωρίς συγκοινωνία, χωρίς ρεύμα και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς νερό αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο πως οι ανθρώπινες ανάγκες δεν αποτελούν προτεραιότητα για τους ιθύνοντες. 

Στον Δήμο  Δάφνης Υμηττού, τους πιο πυκνοκατοικημένους δήμους στη χώρα με τα μικρότερα ποσοστά πρασίνου ανά κάτοικο, η ζημιά στο ελάχιστο έτσι και αλλιώς πράσινο είναι τεράστια.

Από την πρώτη στιγμή, η Λαϊκή Συσπείρωση επικοινώνησε με τη Δημοτική αρχή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων στις γειτονιές του Υμηττού και της Δάφνης. Ανέδειξε την καταστροφή δεκάδων δέντρων στο Άλσος Άρη Αλεξάνδρου, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη  απελπιστική εικόνα που παρουσιάζουν τα άλση, με τα δέντρα να αργοπεθαίνουν, τις ρημαγμένες  ξύλινες κατασκευές και τον  ανύπαρκτο φωτισμό.  Η καταστροφή των δέντρων προκάλεσε ζημιές στις περιουσίες των συμπολιτών μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει επανειλημμένα να μεριμνήσει ο Δήμος  για την αναδάσωση  με κατάλληλα δέντρα και την συνεχή φροντίδα που απαιτείται με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Οι υποσχέσεις του Δημάρχου για ολοκληρωμένη μελέτη και παρέμβαση για το πράσινο της πόλης μας ουδέποτε έγιναν πράξη. 

Πέρα από τα άλση  και το πράσινο η χιονόπτωση ανέδειξε τις κακοτεχνίες των τεχνικών έργων και την έλλειψη συντήρησης υποδομών. Καλώδια της ΔΕΗ μπλεγμένα με δένδρα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ενώ τα στέγαστρα στην πλατεία Υμηττού και Άγιας Φωτεινής  υποχώρησαν κάτω από το βάρος του χιονιού απειλώντας την ζωή των κατοίκων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και  της παραχώρησης  βασικών τομέων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού από διάφορα φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς κ.ά.) σε ιδιώτες. 

 

Φτάνει πια

 

 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ 

 

·   Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της αναπλήρωσης των δέντρων που έσπασαν με  αναδασώσεις  κατάλληλων φυτών, με ευθύνη του Δήμου. 

·     Να  αναλάβει ο Δήμος την ευθύνη για τη συντήρηση των αλσών  και την αναζωογόνηση  του πρασίνου στην πράξη και όχι στα λόγια 

·     Να εξασφαλιστεί  όλο το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και πόροι για την προστασία των αλσών και του πράσινου

·       Να προβεί ο Δήμος εγκαίρως  σε αντιπυρικά έργα, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα (κλάδεμα δέντρων, προσλήψεις προσωπικού κ. α.) 

·     Να γίνει  συντήρηση η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής τους και να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την ικανοποίηση των αναγκών τους. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια