Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής η διανομή τροφίμων σε περίπου 10.000 ωφελούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ



Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν διανομές στον Κεντρικό και Βόρειο τομέα Αττικής


Ολοκληρώνεται με επιτυχία η διαδικασία διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 9.695 ωφελούμενους (5.365 αιτήσεις) των Δήμων της Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ειδικότερα, το προηγούμενο διάστημα διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους που διαμένουν στους Δήμους Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Σμύρνης. Οι τελευταίες διανομές θα γίνουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στο Δήμο Γλυφάδας.

Το (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και  φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης για 4 Κοινωνικές Συμπράξεις.

Στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών οι διανομές θα πραγματοποιηθούν από 18 έως 22 Ιανουαρίου 2021 και θα δοθούν είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά και είδη οπωροπωλείου καθώς και βρεφικά είδη και είδη υγιεινής σε 2.784 αιτήσεις ωφελουμένων ως εξής:

  • 18/01/2021 Δήμος Καισαριανής
  • 19/01/2021 Δήμοι Δάφνης-Υμηττού, Γαλατσίου και ΜΚΟ Αποστολή Δάφνης
  • 20/01/2021 Δήμος Ηλιούπολης
  • 20/01/2021 Δήμοι Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας
  • 22/01/2021 Δήμος Ζωγράφου, ΜΚΟ Αποστολή Ζωγράφου

Οι διανομές θα συνεχιστούν στους Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνολικά 4.200 ωφελούμενους (2.300 αιτήσεις) και θα δοθούν 30 είδη πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά και είδη οπωροπωλείου, βρεφικά είδη και είδη υγιεινής ), ως εξής:

  • 22/01/2021 Δήμος Ν. Ηρακλείου
  • 25/01/2021 Δήμος Κηφισιάς  και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
  • 27/01/2021 Δήμος Βριλησσίων
  • 28/01/2021 Ν. Ιωνία και Αγ. Παρασκευή
  • 29/01/2021 Δήμος Χαλανδρίου

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές είναι εναρμονισμένες με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζονται όλα τα δυνατά  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού - covid 19, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπάρχει συνωστισμός.



Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ:

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΤΗΝ ΙΣΟΓΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΟΔΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1 ΥΜΗΤΤΟΣ


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210-9700300 ΚΑΙ 210-7629770

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ:
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΜΚΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ :

  • ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΜΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ
  • ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια