Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Απονομή βραβείων σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου που αποφοίτησαν πρώτοι τον Ιούνιου του 2020 από τα λύκεια της Κοινότητας Υμηττού

 Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αργυρούλα Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά απένειμαν τα βραβεία του κληροδοτήματος Χαράλαμπου Τουραμάνογλου στους τρεις  διακριθέντες μαθητές της Γ’ Λυκείου που αποφοίτησαν πρώτοι τον Ιούνιο του 2020, από τα λύκεια της Δημοτικής κοινότητας Υμηττού.



Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Δεκέμβρη στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Γραφείο Δημάρχου

18.12.2020

Βραβεία Χαράλαμπου Τουραμάνογλου

Ο Χαράλαμπος  Τουραμάνογλου του Αναστασίου (?..,1996) ήταν παιδίατρος που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του Υμηττού και της Ηλιούπολης. Στις 18 Ιουνίου 1994 συνέταξε τη διαθήκη του με την οποία συνέστησε κληροδότημα αποτελούμενο από δύο καταστήματα. Τα έσοδα από τα ενοίκια των δύο αυτών καταστημάτων, όρισε να μοιράζονται ισόποσα στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στους πρώτους μαθητές της τελευταίας τάξης κάθε Λυκείου του Υμηττού και της Ηλιούπολης και ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Τη μόνη επιπλέον προϋπόθεση που έθεσε ο διαθέτης είναι, οι μαθητές να διαμένουν με την οικογένειά τους για  δέκα συνεχή χρόνια από την αποφοίτησή τους και πριν στo Δήμο Ηλιούπολης ή στον Υμηττό. Τη διαχείριση του κληροδοτήματος ανέθεσε στο Δήμαρχο Ηλιούπολης και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Έτσι κάθε χρόνο ο σύλλογος των καθηγητών κάθε Λυκείου, επιλέγει τον μαθητή-μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριό του και που είναι δημότης για τουλάχιστον 10 συνεχή χρόνια του Δήμου Υμηττού ή Ηλιούπολης και τον προτείνει για το βραβείο.  Το ποσό του βραβείου δεν είναι το ίδιο για κάθε σχολική χρονιά, αλλά εξαρτάται από τα έσοδα του κληροδοτήματος από τα ενοίκια. Η βράβευση των μαθητών γίνεται σε συνεργασία των Δήμων Υμηττού και Ηλιούπολης στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης .

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μέρος της διαθήκης του Χαράλαμπου Τουραμάνογλου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια