Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης-Υμηττού : Προϋπολογισμοί, παραλογισμοί και αντιδημοκρατικές ίντριγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Στο τέλος του χρόνου τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό του επομένου έτους.

Το καθήκον να παρουσιαστεί ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, και μάλιστα όσον αφορά τους δήμους να εγκριθεί από το κυβερνητικό «Παρατηρητήριo», έχει μετατραπεί σε μια αντιδημοκρατική και γραφειοκρατική διαδικασία. Στο σταυροδρόμι της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης το όλο εγχείρημα θυμίζει τον κυβερνήτη του Τιτανικού πριν χτυπήσει στο παγόβουνο.

Παρά την δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για «αναμορφώσεις, που τις χρησιμοποιούν κατά κόρον, το τσουνάμι των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων μετά τις γιορτές θα κάνει τα χαρτιά των προϋπολογισμών προσάναμα στις φωτιές του αύριο. Η ανεργία, οι χρεοκοπίες των μικροεπαγγελματιών, η χρεοκοπία της εστίασης, η κάκιστη διαχείριση της πανδημίας, έρχονται να προστεθούν στην κατάρρευση του τουρισμού συσσωρεύοντας ένα εκρηκτικό μίγμα.

Και εάν σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντείνει την καταστολή με μπροστάρη τον μεταγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδη – Χρυσοχουντιδη σε κεντρικό επίπεδο, σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους, ο άλλος «σύντροφος» -κι αυτός πρώην Πασόκος- Λιβάνιος μαζί με τον πρώην κνίτη υπουργό εσωτερικών Θεοδωρικάκο, φρόντισαν να φιμώσουν κάθε αντιπολίτευση μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Θα ήταν λάθος να μην αναγνωρίσουμε στο Μητσοτάκη το οικογενειακό ταλέντο αξιοποίησης κάθε κομματικού αποστάτη, παράδοση που βαστάει η «αγία» οικογένεια από την αποστασία του ‘65.

Όπως είναι γνωστό μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκηση -στην πραγματικότητα διοίκηση του «τοπικού κράτους»-, ήταν να καταργήσει την απλή αναλογική και να φιμώσει κάθε αντιπολίτευση με ένα πλήρως αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρικό πλέγμα μέτρων

Έτσι λοιπόν:

Α) Mε την τροποποίηση του νόμου 4623/2019 δόθηκε η δυνατότητα στον πρώτο συνδυασμό να ενισχυθεί με την συγκόλληση σε αυτόν άλλων μικρότερων παρατάξεων ώστε να φτιαχτεί μια πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο (έτσι νομιμοποιήθηκε η αποστασία κι επιβραβεύτηκε με θέσεις έμμισθες, θέσεις αντιδημάρχων, προέδρων, σε επιτροπές κ.λπ.)

Β) Θεσπίστηκε η απόλυτη πλειοψηφία των 2/3 της δημοτικής αρχής σε όλες της επιτροπές και υποεπιτροπές και κυρίως στις πλέον σοβαρές, στην οικονομική επιτροπή και ποιότητα ζωής.

Γ) Οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής εισάγονται στο Δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση, η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική, αλλά εάν διαφωνεί η ψήφος καταγράφεται σαν άκυρη και η απόφαση καταγράφεται ΟΜΟΦΩΝΑ.

Κατά τα άλλα οργιάζουν οι απευθείας αναθέσεις έργων, (ΣΔΙΤ) συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αλισβερίσια ημετέρων, με έργα βιτρίνας τύπου μεγάλου περίπατου (μεγάλο περίδρομο είπαν μερικοί), ενώ για το μέγα θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και την ανάγκη για πρωτοβάθμια φροντίδα στους δήμους κουβέντα.

Έτσι η μόνη δυνατότητα που παραμένει στην όποια αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στην μαχόμενη και ριζοσπαστική αριστερά, είναι να πάρει μια μυρωδιά από τα μαγειρέματα της δημοτικής αρχής και να απευθυνθεί στου δημότες και στον λαό γενικότερα καταγγέλλοντας και οργανώνοντας την αντίσταση στα αντιλαϊκά σχέδια .

Με όχημα την αλληλεγγύη και την κινηματική δράση Ο λαός θα σώσει τον λαό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια