Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο τύπου Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή: Δημοτικοί φόροι για το έτος 2021


Για μία ακόμα φορά, η διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού με τους δημοτικούς συμβούλους από τις δύο δημοτικές ομάδες που συνέπραξαν μαζί της και αποτελούν από το Σεπτέμβριο του 2019 μία ενιαία δημοτική ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καμία μείωση των Δημοτικών φόρων και τελών.

Σε μία στιγμή που η εθνική οικονομία ασφυκτιά και η τοπική αγορά του δήμου μας παλεύει να κρατηθεί με όσες επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές, ο Δήμαρχος της πόλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δείχνουν με τη στάση τους να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Δάφνη-Υμηττός, Πόλη Φωτεινή για μία ακόμη φορά στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 28ης Αυγούστου, μέσω του εκπροσώπου μας Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Τσούτσουρα, όχι μόνο δεν συμφώνησε με την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που στραγγαλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, αλλά πρότεινε μείωση 30% για όλους τους Δημοτικούς φόρους και τέλη. Να θυμίσουμε ότι η πρότασή μας για μειώσεις και ελαφρύνσεις είχε προηγηθεί προτού ακόμα ξεκινήσουν τα περιοριστικά μέτρα που έπληξαν επιπλέον τις επιχειρήσεις. Η τοπική αγορά του δήμου μας εγκαταλελειμμένη, χωρίς κανένα σχεδιασμό ανάπτυξης, χωρίς ουσιαστικά έργα σε υποδομές που να τη στηρίζουν και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση επί χρόνια μαραζώνει με δεκάδες καταστήματα κλειστά, μετατρέποντας μια κάποτε ανθηρή αγορά σε φάντασμα.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας στην οικονομική επιτροπή αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά την πρόταση μας όσο και άλλων δημοτικών ομάδων για μία μείωση που θα δώσει ανάσα στην τοπική μας αγορά.

Σε σχετική δε τοποθέτηση του κυρίου Δημήτρη Τσούτσουρα, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί τα οικονομικά δεδομένα του δήμου δεν αντέχουν, κυρίως όμως δεν προβλέπεται από κανένα νομοθέτημα από τη Κυβέρνηση σε τέτοιου είδους θέματα.

Κύριε Δήμαρχε, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι ως Δήμαρχος έχετε υποχρέωση τόσο ο ίδιος όσο και οι Δημοτικοί σας σύμβουλοι να προστατεύετε τα συμφέροντα των πολιτών της Δάφνης και του Υμηττού, να αφουγκράζεστε τις οικονομικές συνθήκες και πρώτοι εσείς να φέρνετε προς συζήτηση και ψήφιση προτάσεις που θα ανακουφίζουν τα νοικοκυριά του δήμου, όπως επίσης και την τοπική αγορά, δίνοντας ανάσα στην τοπική μας κοινωνία.

Ως εκλεγμένη διοίκηση, έχετε υποχρέωση να ενημερώνετε την κυβέρνηση για τις ιδιαιτερότητες του δήμου μας και να διεκδικείτε μέτρα στήριξης όλων μας.

Ως Δήμαρχος αποτελείτε τον εκπρόσωπο όλων των δημοτών με σχέδιο και όραμα για τον Δήμο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο θεσμικός σας ρόλος να αναλώνεται σε έναν άβουλο κομματικό ακόλουθο ή εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Επιτέλους, έστω και τώρα, μαζί με τις παρατάξεις που σας στηρίζουν, στηρίξτε την τοπική κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια