Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο τύπου - Πόλη Φωτεινή: Απόφαση για μείωση 15% στα Δημοτικά τέλη μετά από συνεχή πίεση της αντιπολίτευσης

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ενός από τα 2 βασικά όργανα λειτουργίας του Δήμου, όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Δήμαρχος και τα στελέχη της διοίκησης δεν δέχθηκαν και δεν ψήφισαν καμία από τις προτάσεις των 2 εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για μειώσεις σε δημοτικά τέλη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο που προεδρεύει σε αυτό το όργανο ο δήμος δεν αντέχει καμία μείωση και ούτε το προβλέπει και ο νόμος!

Και ενώ αυτά ίσχυαν για τη διοίκηση μέχρι και την  Παρασκευή, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που το θέμα της ημερήσιας αφορούσε στην εισήγηση της διοίκησης, στην οικονομική επιτροπή για τους Δημοτικούς φόρους και τα Δημοτικά τέλη για το 2021, με βάση τις αποφάσεις που έλαβαν 2 μέρες πριν, και ενώ ο εισηγητής της δημοτικής μας παράταξης Νίκος Ντίνος, επαναλάμβανε τη θέση του συνδυασμού μας για άμεση μείωση του ύψους 30% στους Δημοτικούς φόρους και στα τέλη εκτός των τελών διαφήμισης όπου προτείναμε αύξηση 10%,

ο Δήμαρχος και τα στελέχη της διοίκησης προφανώς υπό την πίεση που δέχθηκαν από τις  αναφορές  και αναρτήσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης για ανάλγητη συμπεριφορά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την κοινωνία και την επιχειρηματική δραστηριότητα έκαναν πίσω.

Από την απόλυτα αρνητική της στάση έναντι της θέσης της οικονομικής επιτροπής που είχαν υπερψηφίσει με εισήγηση της  Αντιδημάρχου Οικονομικών, η ίδια η αντιδήμαρχος εισηγήθηκε διαφορετικά αυτή τη φορά και πρότεινε μόνο για τα τέλη κατάληψης πλατειών και δρόμων (φόρος που αφορά αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης) μείωση 15%!

Ως δημοτική παράταξη θυμίζουμε ότι από τον Φεβρουάριο αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η κοινωνία στο σύνολό της όπως και η τοπική μας αγορά, αναδείξαμε το θέμα τόσο με επιστολές μας όσο και με τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διοίκηση είτε δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην τοπική οικονομία είτε για άλλους λόγους  μας έδινε μόνιμα την απάντηση ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία μείωση.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 όπου για μία ακόμα φορά ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τσούτσουρας έθεσε στον Δήμαρχο το θέμα της μείωσης εισέπραξε τόσο από αυτόν όσο και από κάθε συμμετέχοντα από τη διοίκηση τη σφοδρή άρνησή τους  και εντελώς ξαφνικά δύο ημέρες μετά χωρίς καμία σοβαρή αιτιολογία τι άλλαξε στη στάση εισηγήθηκαν μείωση 15%!

Ως δημοτική παράταξη στηρίξαμε την αλλαγή στάσης τους για μείωση σε 15% παρά του ότι προτείναμε εκ νέου να είναι 30%.  Σε κάθε περίπτωση η όλη στάση τους στις διαδικασίες χειρισμού ενός τόσο σοβαρού θέματος που αφορά στην κοινωνία και την εξέλιξη της τοπικής αγοράς δείχνει ότι η διοίκηση είναι σε απόλυτη σύγχυση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται πολλαπλά ο δήμος μας αντί να έχει πρόταση, γρήγορα αντανακλαστικά και να λειτουργεί με σταθερότητα είναι κοινή διαπίστωση ότι βρίσκεται στα χέρια μαθητευόμενων πολιτικών μάγων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια