Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επιστολή από Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού προς Δήμαρχο με Θέμα: Εργασίες στο 1ο Δημοτικό Υμηττού και αμίαντος


Επιστολή προς: Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (και δια αυτής στα Μέλη Δ.Ε.Π.) και Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (και δια αυτής στα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής)

Θέμα: Εργασίες στο 1ο Δημοτικό Υμηττού και αμίαντος

Όπως πληροφορούμεθα, η Δημοτική Αρχή προχωράει, επιτέλους, στην αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων του 1ου Δημοτικού Υμηττού.
Με δεδομένο των εκτεταμένων εργασιών που πρέπει να γίνουν και σε αυτό το σχολείο (όπως και σε άλλα), επανερχόμαστε σε ένα σοβαρό θέμα, το οποίο, σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε καταθέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι εις γνώσιν των Δημοτικών Αρχών τουλάχιστον από το σχολικό έτος 2017-2018 και το οποίο το έχουμε επισημάνει και έχουμε ζητήσει επίλυσή του από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2019.
Πρόκειται για την ασφαλή απομάκρυνση της στέγης του κυλικείου του Σχολείου, η οποία είναι φτιαγμένη από φύλλο ΕΛΕΝΙΤ και έχει υποστεί φθορά (σπάσιμο) λόγω χρόνου. Ενώ, λοιπόν, εδώ και μήνες επιμένουμε να σας εφιστούμε την προσοχή στη σπουδαιότητα και την αμεσότητα με την οποία θα έπρεπε να έχετε δράσει, τόσο για αυτόν τον αμίαντο, όσο και για άλλους (Θέατρο Βράχων, άλσος Άρη Αλεξάνδρου, πιθανότατα 4ο Δημοτικό Υμηττού κ.ά), από πλευράς σας λαμβάνουμε μόνο αφηρημένες “δεσμεύσεις” ότι κάποτε κάπως θα απομακρυνθεί.
Επειδή είναι κρίμα να γίνουν εργασίες στο Σχολείο και η στέγη να παραμείνει εκεί, σπασμένη και επικίνδυνη για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως για το χρονοδιάγραμμα της ασφαλούς απομάκρυνσης του αμιάντου αφενός στον συγκεκριμένο χώρο και αφετέρου σε όλους τους χώρους που σας έχουμε υποδείξει ή που γνωρίζετε ότι υπάρχει, μετά από ειδικούς ελέγχους στους οποίους θα έπρεπε να έχετε προβεί εκτεταμένως. Περαιτέρω, επειδή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν έγγραφου και προφορικού ερωτήματός μας, μας απαντήσατε ότι ήδη έχετε αναθέσει σε εργολάβο την απομάκρυνση των μπαζών από το Θέατρο Βράχων θα θέλαμε να μας γνωρίσετε την επωνυμία αυτού και αν έχει εν ισχύ πιστοποιητικά και ό,τι απαιτείται για απομάκρυνση αμιάντου.

Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια