Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μέτρα πρόληψης για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού


Επιστολή προς τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού:
Η σημερινή ανακοίνωση για κλείσιμο σχολείου του Δήμου μας λόγω κρούσματος κορονοϊού εκτιμάμε ότι βρίσκει την πόλη μας ελλιπώς προετοιμασμένη, καθώς ούτε απολυμάνσεις έχουν γίνει, ούτε ιδιαίτερες ενημερωτικές καμπάνιες, ενώ πολύ πρόσφατα η δημοτική αρχή μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ σε δημοτικό συμβούλιο ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι πολυτέλεια. Επίσης, θεωρούμε ότι η ενημέρωση των συμπολιτών μας δεν μπορεί να γίνεται αποκλειστικά από προσωπικά προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Ωστόσο, αυτή την ώρα αφήνουμε στην άκρη τις όποιες έως τώρα αστοχίες και παραλείψεις της διοίκησης και ζητάμε αφενός να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα, να υπάρξει ειδική και εντατική μέριμνα για τους χώρους ΚΑΠΗ, προληπτικά μέτρα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες και για όλες τις ευπαθείς ομάδες, να εξετασθεί η εισήγηση για ταυτόχρονο κλείσιμο των σχολείων και απολύμανση/απομικροβίωσή τους, να εκτιμηθεί η λειτουργία των κλειστών χώρων του δήμου (κολυμβητήρια, γυμναστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων κ.ά)  και κάθε άλλη ενέργεια που κρίνεται σκόπιμη. Θεωρούμε χρήσιμο να συγκληθεί συντονιστικό διαπαραταξιακό όργανο με συμμετοχή των εκλεγμένων ιατρών, της εκπροσώπου της ένωσης γονέων, του εισηγητή του θέματος πολιτικής προστασίας που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, τους προέδρους των συμβουλίων κοινοτήτων και όποιον άλλο μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος. Η ύπαρξη συντονισμένων ενεργειών και πνεύματος συνεργασίας, θα συμβάλλει και στο κλίμα ψυχραιμίας, που είναι απαραίτητο.
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης