Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ενημέρωση πολιτών από τους πολίτες σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου 2020

Και μετά από έναν μήνα από την τελευταία, και μάλιστα κατεπείγουσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 9μμ (!!!) η 2η τακτική συνεδρίαση (γιατί είναι υποχρεωτικό να συγκαλούν τουλάχιστον μία τον μήνα). Και ενώ περιμέναμε ενημέρωση για το θέμα των ΕΛ.ΤΑ., για το οποίο είχε συγκληθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση ένα μήνα νωρίτερα, δεν είχαμε καμία ανακοίνωση, παρά μόνο όταν τέθηκε από την αντιπολίτευση το ζήτημα, δόθηκε μια απάντηση τύπου «σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».
Εμείς:
ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ στα θέματα για τα οποία η διοίκηση αρνείται να μας δώσει απαντήσεις ή να πράξει τα δέοντα, ως οφείλει (αμίαντο, φιλοζωική, τμήμα πολιτικής προστασίας, παραχωρήσεις χώρων, διαδικασία λήψης αποφάσεων και παρατυπίες, εκδηλώσεις του Δήμου για τις οποίες δημοτικοί σύμβουλοι ενημερωνόμαστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης κλπ). Δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στον Αντιδήμαρχο να λέει ότι για ένα θέμα που έχει καταγραφεί επίσημα στα πρακτικά του Σεπτεμβρίου και έχει επανειλημμένως τεθεί, αυτός το άκουσε μόλις πρόσφατα. Ούτε αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε κανέναν να αρνείται να μας παραχωρήσει τα νομιμοποιητικά έγγραφα της φιλοζωικής επιτροπής. Ούτε θα θεωρούμε αποδεκτό τρόπο διοίκησης το αποφασίζουμε, ενεργούμε, κοινοποιούμε και σας ενημερώνουμε εκ των υστέρων.
ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ να γίνουν συγκεκριμένες δράσεις για τα ΕΛ.ΤΑ., που, ωστόσο, είναι ευκρινές ότι «θυσιαστήκαν» στον βωμό του «μη μου τους κύκλους τάραττε». Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ωστόσο, και για εμάς το θέμα παραμένει πρώτης προτεραιότητας και όχι μια φωτοβολίδα τύπου «έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση» για το …επικοινωνιακό μας χρέος.
ΘΕΣΑΜΕ ζήτημα αναβολής της συζητήσεως σοβαρών θεμάτων, όπως η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η αναμόρφωση προϋπολογισμού διαμαρτυρόμενοι στην πάγια τακτική να εισάγονται τέτοια θέματα με εισηγήσεις ολίγων ωρών ή έστω 24ώρων. ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ και ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ σωρεία «περίεργων» σημείων στις εισηγήσεις, ωστόσο, δεν φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» των υπερψηφισάντων.
ΖΗΤΗΣΑΜΕ ενημέρωση για επιμέρους προβλήματα που έχουν θέσει πολίτες υπ όψιν της δημοτικής αρχής και αυτή κωλυσιεργεί να επιληφθεί αυτών (πχ. πλατεία Τσαλαγανίδη, πεζοδρόμια παραπλεύρως του άλσους Πέτρου και Παύλου κλπ)
ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ να ψηφίσουμε υπέρ της άρσης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου οικοπέδου που είχε δεσμευτεί από το 1993 για κατασκευή χώρου πρασίνου και η διοίκηση, στηριζόμενη στο επιχείρημα ότι κακώς τόσα χρόνια δεν είχε προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου, προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση για την αποδέσμευση του οικοπέδου (η απόφαση αυτή ελέγχεται παντοιοτρόπως). Για το θέμα έγινε ονομαστική ψηφοφορία επί της οποίας ψήφησαν θετικά το σύνολο των παριστάμενων συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο (όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις συμπράξεις της δημοτικής παράταξης του κ. Μπινίσκου και των τέως δημοτικών παρατάξεων των κ.κ. Αναστασόπουλου και Γιαννακούρα).
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ στις εσκεμμένες αναβολές του Δημάρχου να δράσει σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως στο θέμα της σύγκλησης επιτροπής για τη δημοτική συγκοινωνία, που αποφασίστηκε στις 30 Νοεμβρίου και ακόμα… δεν…
ΚΑΛΕΣΑΜΕ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στις επαναλαμβανόμενες επιχειρούμενες αυθαιρεσίες που πλήττουν τον συλλογικό χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς, το 1/4 της θητείας του ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έχει ήδη παρέλθει, με ανησυχητικά σημάδια για τη δημοκρατική λειτουργία του συλλογικού οργάνου, λόγω της στάσης του Δημάρχου και της «ηγετικής» ομάδας του (εμμονή στην ώρα συνεδρίασης, ελλιπείς εισηγήσεις, αναπάντητα ερωτήματα και αιτήματα, μη εφαρμοσθείσες αποφάσεις, άρνηση συνεννόησης με επικεφαλείς για επιμέρους θέματα, πολλά «θα» που μένουν «θα», δεσμεύσεις για στήριξη εργαζόμενων με ΕΣΠΑ ή για τα ΕΛ.ΤΑ. που απλώς αφήνουμε να ξεφουσκώσουν κ.ά.)
Για τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού»
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη