Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


1η συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Δάφνης Υμηττού

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/2020

Σήμερα την 15η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 μ. μ., στον Υμηττό πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Φιλοζωικής Επιτροπής, η 1ηΣυνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας, μετά από την υπ’αριθμ. πρωτ.557/13-1-2020 πρόσκληση του κ. Δημάρχου, Αναστάσιου ΑΘ. Μπινίσκου, η οποία επιδόθηκε νόμιμα και παραβρέθηκαν 4 από τα 5 μέλη και ονομαστικά οι εξής:

1) ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ (εκπρόσωπος του Δήμου και Πρόεδρος Δημοτικής Φιλοζωικής Επιτροπής)

2) ΔΕΜΕΝΕΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ( Πρόεδρος ΕΝ.ΖΩ-Μέλος Φιλοζωικής Δημοτικής Επιτροπής)

3) ΔΑΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ( Εκπαιδευτής σκύλων )

4) ΒΟΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( Κτηνίατρος)

Σημειώνεται, ότι παραβρέθηκε και η κ. Θάνου Χρύσα ( Αναπληρώτρια εκπροσώπου του Δήμου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ),χωρίς δικαίωμα ψήφου. Από την συνεδρίαση απουσίασε η κ. Σκλαβενίτη Χαρά (ΜΕΛΟΣ ΕΝ.ΖΩ. ) για προσωπικούς λόγους.

Η κ. Σκιαδοπούλου, πήρε τον λόγο και τόνισε τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της και ξεκίνησε την συνεδρίαση σύμφωνα με την ανωτέρω πρόσκληση:

1ο θέμα.

Σύμφωνα με το Νόμο πρόεδρος της Πενταμελής Επιτροπής ορίζεται Δημοτικός Σύμβουλος και το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να οριστεί Πρόεδρος η κα Σκιαδοπούλου Γεωργία , με αναπληρώτρια της, την κ. Θάνου Χρύσα.

2ο θέμα:

Η  κ. Σκιαδοπούλου  ενημέρωσε αναλυτικά  τα μέλη για τις αρμοδιότητες της  Πενταμελούς Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο και ήταν όλοι σύμφωνοι.

3ο θέμα:

Θα πρέπει να γίνει η υπογραφή νέας σύμβασης περισυλλογής, περίθαλψης, εμβολιασμού και στείρωσης αδέσποτων ζώων, καθώς η προηγούμενη σύμβαση , με αρ.πρωτ:8582, στις 18 Ιουνίου 2019, που είχε υπογράψει ο Δήμος με την επιχείρηση με την επωνυμία «Α.ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ@ ΣΙΑ Ι.Κ.Ε.», έληξε  στις 17 Δεκεμβρίου 2019.Τονίστηκε ιδιαίτερα, από την κ. Σκιαδοπούλου, την κ. Δεμενεοπούλου και την κ. Θάνου, και ύστερα από διαμαρτυρίες αρκετών Δημοτών μας ,ότι παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της παραπάνω επιχείρησης ήταν πολύ καλές, ωστόσο το ότι βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από τον Δήμο μας (Λ.Βάρης 68 και Ηγουμενίτσης) ήταν ιδιαίτερα αρνητικό.

Για τον λόγο αυτό, προτάθηκε από όλους η επόμενη σύμβαση να υπογραφεί με κλινική εντός των ορίων του Δήμου μας ή σε όμορο Δήμο.

4ο θέμα:

τα μέλη συζήτησαν και συμφώνησαν στην αναζήτηση χώρου και στη  δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου  ( προκειμένου να εξυπηρετούνται δημότες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υιοθετήσει ή φροντίζουν αδέσποτα ζώα) και   Πάρκου Αναψυχής. Επίσης , συζήτησαν μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί και Δημοτικό ή Διαδημοτικό Καταφύγιο (σε συνεργασία με άλλο Δήμο). Κατόπιν η κα Σκιαδοπούλου ενημέρωσε τα μέλη ,ότι υπάρχουν  κωδικοί στον προϋπολογισμό του έτους 2020, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της Επιτροπής, σε ότι αφορά την ευζωία        « των μικρών μας φίλων ».

5ο θέμα:

η Επιτροπή συζήτησε και αποφάσισε να υπολογιστεί ,  βάσει της γνώσης των προηγούμενων χρόνων, η ποσότητα τροφών που θα χρειαστούν τα αδεσποτάκια της πόλης μας.

Στο θέμα που αφορούσε,  να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία του Δήμου οι ψήφοι ήταν δύο υπέρ και δύο κατά. (Με την ψήφο της κ. Σκιαδοπούλου να μετράει διπλή, ως Προέδρου) .Επομένως, η απόφαση της Επιτροπής στο συγκεκριμένο θέμα θεωρείται θετική.  Κατόπιν έγινε πρόταση,  οι ταΐστρες και οι ποτίστρες, που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου, να είναι ,υπό την επίβλεψη φιλόζωων εθελοντών, υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος, καθώς και μαθητών με τους καθηγητές τους. Σημειώνεται ότι: μετά από ερώτημα που τέθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου μας κ .Χ. Νέστορα, η ψήφος της κ. Θάνου δεν προσμετράτε, για τον λόγο ότι έχει οριστεί αποκλειστικά αναπληρώτρια της κ. Σκιαδοπούλου.

6ο θέμα :

Σχετικά με την  πρόταση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Υμηττού, να κατασκευάσουν σε εθελοντική βάση, σπιτάκια για τους μικρούς φίλους  του Δήμου μας, τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής δεν συμφώνησαν, λόγω του υλικού από το οποίο θα ήταν φτιαγμένα τα σπιτάκια (ξύλο ) , καθώς δεν ενδείκνυται για την αντοχή του.

Υπήρξε  πρόταση από το σώμα , να αγοραστούν,  σπιτάκια από κατάλληλο υλικό η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια υπήρξε η πρόταση, της κας Θάνου η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή,  τα σπιτάκια για τους μικρούς μας φίλους, που θα τοποθετηθούν στην πόλη , να ζωγραφιστούν από παιδάκια που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Δημοτικά του Δήμου και να ζητηθεί από το  1ο Σύστημα Προσκόπων Υμηττού, να κατασκευάσουν σε εθελοντική βάση, πινακίδες με φιλοζωικά – ενημερωτικά μηνύματα για την φροντίδα των μικρών  φίλων του Δήμου μας

7ο θέμα:

Όλα τα μέλη συμφώνησαν να τυπωθούν αφίσες και φυλλάδια, τα οποία να αναρτηθούν στον Δήμο και να μοιραστούν    στα σχολεία, προκειμένου να ενημερωθούν περισσότεροι Δημότες για τα αδεσποτάκια της πόλης μας και  να εγγραφούν περισσότεροι εθελοντές , ώστε να υποστηριχθεί  το έργο της Πενταμελούς Επιτροπής.

Κατόπιν η κα Πρόεδρος Σκιαδοπούλου Γεωργία, πρότεινε  να  έρθουμε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  την Πανελλαδική   Φιλοζωική Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία, ώστε να ξεκινήσουν  ανάλογα προγράμματα –  δράσεις  φιλοζωίας στην Σχολική Κοινότητά μας.

Ενώ  ο κ. Βότσης, πρότεινε ,να συνεργαστεί η Πενταμελής Επιτροπή με μια ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων ( ΕΔΚΕ) προκειμένου, να εξυπηρετηθούν περισσότεροι φιλόζωοι που φροντίζουν τα αδεσποτάκια  του Δήμου μας.

Οι ανωτέρω προτάσεις έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ  ΓΡ. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΕΛΕΝΗ ΔΕΜΕΝΕΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΑΣ   

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΤΣΗΣ