Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης Υμηττού για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Υμηττού


Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται ενάντια στο αιφνίδιο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ της δημοτικής κοινότητας Υμηττού, εξέδωσε η «Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.» Δάφνης Υμηττού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το πρόσφατο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Υμηττό εντάσσεται στην αλυσίδα της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων καθώς η εφαρμογή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων κυριαρχεί στο κοινωνικό του ρόλο.

Προσωπικό θα απολυθεί, καταστήματα θα κλείσουν, τμήματα ιδιωτικοποιούνται.

Στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, σπρώχνονται και τα ΕΛΤΑ.

Για την κυβέρνηση το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και περιουσίας ονομάζεται επένδυση και στον επενδυτή όχι μόνο δίνεται γη και ύδωρ αλλά και χαμηλότοκο δάνειο από τις τράπεζες. (Fraport, Λάτσης κ.α.)

Στο δήμο μας

Η κοινωνική κατακραυγή των δημοτών υποχρέωσε την δημοτική αρχή να καλέσει έκτακτη σύγκλειση του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα απαίτησε την επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ Υμηττού.

Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, κυρίως στους συνταξιούχους, αλλά και στους υπόλοιπους κατοίκους, καθώς δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία για να τους μεταφέρει στα ΕΛΤΑ της δημοτικής κοινότητας ΔΑΦΝΗΣ, που σημειωτέον και σε αυτά, το υπάρχον προσωπικό μόλις και μετά βίας εξυπηρετεί τους υπάρχοντες κατοίκους.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από αντεγκλήσεις, υιοθέτησε πρόταση της ΜΑΡΙΔΑ για συγκέντρωση στην πλατεία ΥΜΗΤΤΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/2 στις 6.00 μ.μ., με αίτημα την επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ.

Η αντίσταση σε αυτήν την πολιτική μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα, είναι απαραίτητος όρος για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.