Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ 2019-2020 θα προβάλει την ταινία: "Singing in the Rain" τη Δευτέρα 16/12/2019 & ΩΡΑ 21:00


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ 2019-2020 θα προβάλει την ταινία:
"Singing in the Rain" (1952)
Σε Σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν και Τζιν Κέλι

Δευτέρα 16/12/2019 & ΩΡΑ 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΗ ταινία Τραγουδώντας στη βροχή (αγγλ. Singing in the Rain), είναι κωμωδία και μιούζικαλ παραγωγής 1952 σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν και Τζιν Κέλι. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Τζιν Κέλι, Ντέμπι Ρέινολντς, Ντόναλντ Ο'Κόνορ και Τζιν Χάγκεν, ενώ τις χορογραφίες δημιούργησε ο ίδιος ο Κέλι σε συνεργασία με τον Στάνλεϊ Ντόνεν. Η ταινία περιγράφει με χιουμοριστικό τρόπο το κλίμα που επικρατούσε στο Χόλιγουντ κατά τα τέλη της δεκαετίας του '20 μετά τη μετάβαση από τις βωβές στις ομιλούσες ταινίες.

Η ταινία δεν είχε εμπορική απήχηση κατά την πρώτη της προβολή, αλλά απέκτησε θρυλική υπόσταση και την εύνοια των κριτικών με την πάροδο των χρόνων. Η ταινία κέρδισε κάποια βραβεία πάραυτα όπως η Χρυσή Σφαίρα του Ντόναλντ Ο'Κόνορ στην τελετή του 1953, το Βραβείο του Συνδικάτου των Σεναριογράφων της Αμερικής για την Μπέτι Κόμντεν και τον Άντολφ Γκριν και έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Τζιν Χάγκεν. Πλέον θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών καθώς και το καλύτερο σε παραγωγή του Άρθουρ Φριντ για την Metro-Goldwyn-Mayer.

To Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 5η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και στην 1η θέση στη λίστα με τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών[2], ενώ το 1989 ταινία επελέγη να φυλαχθεί για διατήρηση στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, με αιτιολόγηση πως είναι πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.
http://www.foy.gr/