Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Κόβουν τον προϋπολογισμό του Δήμου την Πρωτομαγιά για να περάσει στα «ψιλά»

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Τσιλίφη, να προγραμματίσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Μάη στις 3 μ.μ., με θέμα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

Βγάζει μάτι ότι πάρα τις δικαιολογίες για «ανελαστικές προθεσμίες», η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να περάσουν οι αναμορφώσεις στα ψιλά, χωρίς αντίλογο. Το αποδεικνύουν αυτό όλες οι τελευταίες ενέργειές τους.

Αφού πρώτα έφεραν μονοθεματικό ΔΣ με θέμα για τη «μη ισοσκέλιση» του Προϋπολογισμού, για να δικαιολογήσουν νέες περικοπές και ανταποδοτικά χαρατσώματα, -σημειώνουμε εδώ, πως 2 και πλέον εβδομάδες μετά, ακόμα περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας έστελνε η Διοίκηση- στη συνέχεια έφεραν σχέδιο αναμόρφωσης, το οποίο απέσυραν την τελευταία στιγμή.

Το σίγουρο είναι πώς παρά τη μπόλικη δημιουργική λογιστική και το νέο σχέδιο του προϋπολογισμού θα βρίσκεται στις ίδιες ράγες που οδηγούν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη του λαού και δεν θα αλλάζει τίποτα από την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε στις δομές και της υπηρεσίες του δήμου, ακολουθώντας πιστά το θεσμοθετημένο -από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, πιστό στις κατευθύνσεις της ΕΕ- πλαίσιο κατάρτισης προϋπολογισμών των δήμων, που βρίσκονται μακριά και έξω από τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Όσο για την συνεδρίαση τη μέρα της Πρωτομαγιάς Παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

«Από το Σικάγο του 1886 έως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο απεργιακό του κάλεσμα και συνεχίζει:

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας». Η συγκεκριμένη μέρα «σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Ναυσικά  Τόλια – Κηπουρού δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση 01/05/24. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του δήμου να απεργήσει και να διαδηλώσει για καλύτερους όρους δουλειάς, Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά και για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μια συγκυρία που οι κίνδυνοι για τους λαούς κλιμακώνονται.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Τσιλίφη να προχωρήσει στην αναβολή της συνεδρίασης και σε ορισμό νέας ημερομηνίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια