Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο κ. Δημ. Αργιανάς ξανά Πρόεδρος του «Ε.Ο.Ε.Σ. Αμφικτυονία»



Ο κ. Δημήτρης Αργιανάς,  Δημ. Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Δάφνης – Υμηττού & πρ. Δήμαρχος Υμηττού, εκλέχθηκε εκ νέου Πρόεδρος στο Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας “Αμφικτυονία” κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.


Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για την πενταετία 2024-2029 έχει ως εξής :

Πρόεδρος: Αργιανάς Δημήτρης, Δημ. Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού & πρ. Δήμαρχος Υμηττού

Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαμαλάκης Στυλιανός, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Β΄ Αντιπρόεδρος: Σοφοκλέους Σοφοκλής, Δήμαρχος Λευκάρων     

Γραμματέας: Μαρκόπουλος Φώτης, Δημ. Σύμβουλος Ιλίου

Ταμίας: Κουτσάκης Μιχάλης, Δημ. Σύμβ. Ν. Φιλαδ.-  Ν.Χαλκηδόνας


Μέλη:

Αργυρός Λεωνίδας, Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας

Βουκάλης Σίφης, Δημ. Σύμβουλος Μυλοποτάμου

Βρεττός Μιχάλης, Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών

Μαυρομμάτης Μανώλης, Δημ.Σύμβουλος Δωρίδας

Πατεροπούλου Νέλη, Δημ. Σύμβουλος Αλίμου

Χαζτηπαναγιώτου Εμμανουήλ, Δημ. Σύμβουλος Ορεστιάδας


Αναπληρωματικά μέλη:

Δαμάσκος Νικόλαος, Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών

Μαρίνος Λύτρας, Δημ. Σύμβουλος Δελφών 

Σιμιτροπούλου Αναστασία, Δημ. Σύμβουλος Αλίμου


Ο Ε.Ο.Ε.Σ Αμφικτυονία συνίσταται από Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αυτοδιοικητικούς Οργανισμών όλων των βαθμίδων, από δημόσιες επιχειρήσεις και μεσογειακούς αυτοδιοικητικούς οργανισμούς.


Μέλη του είναι τα εξής :

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμοι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας Αττικής, Αγίου Δημητρίου Αττικής, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αλίμου, Αργιθέας, Αχαρνών, Δελφών, Διονύσου, Δομοκού, Δωρίδας, Ιλίου, Καλαβρύτων, Καμ. Βούρλα, Λειψών, Μοσχάτου-Ταύρου, Μυλοποτάμου, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Νέας Προποντίδας, Ορεστιάδας, Παλαιού Φαλήρου, Πρέβεζας, Πυλαίας- Χορτιάτη, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σοφάδων, Στυλίδας,  Ύδρας,  Φαρκαδόνας,  Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φυλής, Χίου


Ενώσεις: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)

ΚΥΠΡΟΣ Δήμοι: Κερύνειας, Λάρνακας, Λευκάρων, Λύσης, Κοινότητα Βορόκληνης.

ΑΛΒΑΝΙΑ :  Δήμος Φοινίκης – Finiq

ΙΤΑΛΙΑ : Δήμος Comune Di Bova Marina.

ΓΑΛΛΙΑ : Δήμος Commune De Garons

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ : Δήμος Ramala, Δήμος Qalqilia


Κύριος στόχος του ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ είναι η διαβίωση των λαών της Μεσογείου σε περιβάλλον διαρκούς ειρήνης και αειφόρου ανάπτυξης, οικονομικά αποτελεσματικής, κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά βιώσιμης, με συνοχή και ασφάλεια των περιοχών τους.


Τα επιμέρους καθήκοντα και οι λειτουργικοί στόχοι του που συνεισφέρουν στην επίτευξη της αποστολής του είναι τα εξής:

• Η κοινή δράση και συνεργασία μεταξύ των μελών της.

• Ο σεβασμός σε όλα τα επίπεδα των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

• Η διευκόλυνση και την προαγωγή της διασυνοριακής, διακρατικής ή/και διαπεριφερειακής συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μεταξύ των μελών της.

• Η υλοποίηση προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε), μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ή/και του Ταμείου Συνοχής.

• Η υλοποίηση δράσεων εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της με ή χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Ε.Ε.

• Η συνεργασία με επιστημονικά κέντρα και ιδρύματα που είναι εγκατεστημένα στις χώρες της Μεσογείου, με τους θεσμούς της Ε.Ε. και τους Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και μη οργανισμούς.

• Η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών, προβολής και εφαρμογής επιτυχών πρακτικών μεταξύ των μελών της.

• Η πρόσβαση στην πληροφόρηση και την γνώση με την αξιοποίηση τραπεζών δεδομένων, νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας.

• Η έρευνα, την αναζήτηση, την διαφύλαξη, προβολή και αξιοποίηση του συνόλου της πολιτισμικής ταυτότητας των Λαών της Μεσογείου, στην κατεύθυνση της διασφάλισης του διαπολιτισμικού διαλόγου, της ανάπτυξης δεσμών φιλίας, συνεργασίας, σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

• Η ενίσχυση της συμμετοχής του Πολίτη και των φορέων των Τοπικών Κοινωνιών στο πλαίσιο της εδαφικής οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια