Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ κος Σταυριανουδάκης για την υπόθεση Ασημακοπούλου

 


Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ και πρώην δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κος Σταυριανουδάκης για την υπόθεση Ασημακοπούλου.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης  για την υπόθεση των emails των Αποδήμων.Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια αφορά υπόθεση, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τον Μάιο του 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά emails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με τις ενέργειες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών στην κυβέρνηση έκαναν και τη δική τους «έρευνα» για το πώς είχαν τα γεγονότα.

Όπως διαμηνύουν από την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Τελικά, όπως προέκυψε, η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023) από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σε καμία περίπτωση, όπως αναφέρουν, η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση.

Για το λόγο αυτό η μεν Άννα Ασημακοπούλου έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Πηγή: cnn.gr



Η παραίτηση Ασημακοπούλου

Την απόφασή της να μη συμμετέχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, εάν το ζήτημα με τα newsletter δεν διαλευκανθεί πλήρως, γνωστοποίησε λίγο μετά τις 11:00 σήμερα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει πως «αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ανάρτηση της Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.


Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια