Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού στο Δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού

 

Την Τετάρτη 21/2/2024 γονείς και παιδιά του Συλλόγου μας βρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θέσαμε τα θέματα που αφορούν το σχολείο μας. (Σας στέλνουμε τον σχετικό σύνδεσμο https://www.youtube.com/live/7bPYs7m9NhA?si=b1Lwo9Yxg3VdYLvW )

Συγκεκριμένα:

  • Επισκευή στεγάστρου
  • Τοποθέτηση προστατευτικών στις σιδερένιες κολώνες
  • Εργασίες συντήρησης όλου του σχολικού κτιρίου
  • Αντισεισμικός έλεγχος
  • Τοποθέτηση παιχνιδιού στην αυλή
  • Βάψιμο των τάξεων και διόρθωση ζημιών
  • Τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στην αυλή
  • Λύση για την αίθουσα που παραχωρείται στο χώρο του Δημοτικού

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετά από αυτά τα θέματα αποτελούν αιτήματα του συλλόγου μας χρόνια τώρα και ότι η παρέμβασή μας πραγματοποιήθηκε αφού για άλλη μια σχολική χρονιά δεν είχαμε καμία απόκριση στα αιτήματα μας.

Εκφράσαμε επίσης την αντίθεσή μας με την πρακτική να πληρώνουν οι γονείς από τη τσέπη τους, από τη γραφική ύλη (κόλλες Α4, μαρκαδόρους κλπ) μέχρι και το ζέσταμα του φαγητού και ζητήσαμε να βρεθούν οριστικές λύσεις με την αύξηση των κρατικών κονδυλίων που δίνονται για το σχολείο καθώς και την ένταξη του σχολείου μας στα σχολικά γεύματα.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι μόνο όσο εμείς οι γονείς επιμένουμε στην ουσιαστική επίλυση όσων έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και τα στερούνται, θα έχουμε αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσής μας για την παραπάνω παρέμβαση, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σχολείο μας το πρωινό της Τετάρτης 21/2. Συγκεκριμένη διαβεβαίωση από τη Δημοτική Αρχή λάβαμε μόνο για τα προστατευτικά στις κολώνες και ότι θα οριστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του συλλόγου μας για τα υπόλοιπα θέματα.

Ωστόσο, αρκετά θέματα αντιμετωπίστηκαν με τη λογική ότι «έτσι συμβαίνει παντού», με το βάρος τελικά να πέφτει σε εμάς τους γονείς και τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας αξίζουν πολλά περισσότερα από «αυτό που συμβαίνει», όπως άλλωστε το αποτυπώνουν στις ζωγραφιές τους ή στις αφηγήσεις τους για το «τι σχολείο ονειρευόμαστε».

Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους στηρίζοντας τα όνειρά τους, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα όλων μας στη σχολική κοινότητα.

Θα ζητήσουμε λοιπόν αυτά που είναι απαραίτητα στον 21ο αιώνα για ένα νηπιαγωγείο, ώστε να εξασφαλίζεται ασφάλεια, καλή λειτουργία, ζεστασιά και ομορφιά για τα παιδιά μας!

Και η εκάστοτε Δημοτική αρχή, το Υπουργείο και συνολικά οι Αρμόδιοι, ας πάρουν την ευθύνη τους αν θεωρούν ότι είναι υπερβολή να φτιαχτεί το στέγαστρο ή να λυθεί το ζήτημα της σίτισης ή της πρόσβασης των παιδιών στην τουαλέτα ή να παρέχουν στο σχολείο κόλλες Α4 και πλαστελίνη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια