Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Papagerge's το κλασικό μαγαζί στη Δάφνη!

 

Της Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η Αμερικάνικη γαστρονομία που περιστρέφεται, κυρίως, γύρω από το πιο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, έχει αγαπηθεί στην Ελλάδα πολύ.

Από τις διάσημες αλυσίδες έτοιμου φαγητού που συναντώνται πλέον σε κάθε περιοχή, μεγάλη άνθιση έχουν αποκτήσει και τα burger που πλέον αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές απολαύσεις.
Και ενώ το ίδιο ξεκίνησε ως μία αποκλειστικά "ένοχη" απόλαυση, πλέον έχει γίνει διατροφική πρόταση από γκουρμέ εστιατόρια, έχοντας δεχτεί μέχρι και πινελιές που το εξελίσσουν μία πιο υγιεινή διατροφική επιλογή.
Παραμένει, όμως, μία ένοχη διατροφική απόλαυση, αφού σκοπό έχει το να σε κάνει να μην έχεις ρανίδα σάλιου στους σιελογόνους αδένες, να ζαλίσει τη μύτη και να μαγέψει τον ουρανίσκο σου.
Στην περιοχή της Δάφνης, στην πλατεία Καλογήρων, βρίσκεται το μαγαζί που γνώρισε το κλασικό burger στο Αθηναϊκό κοινό, το Papageorge's.
Κλασικό στέκι για να ζήσεις την Αμερικανιά στο φουλ, στο διαχρονικό στέκι που στερέωσε το μύθο της Αμερικάνικης γαστρονομίας στο Ελληνικό κοινό, συστήνοντας τη φιλοσοφία του fast food σε συνδυασμό με την ποιότητα.
Το πιο γνωστό εστιατόριο της Δάφνης, στην καρδιά της περιοχής, που αναδύει την Αμερικάνικη αίσθηση χιλιόμετρα μακριά. Με ένα εστιατόριο γεμάτο πίνακες με μερικά από κινηματογραφικά και μουσικά είδωλα της Αμερικάνικης τέχνης και των pop icons που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα.
Αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα εστιατόρια της περιοχής, που εδράζεται από το 1981 στην περιοχή, δημιουργώντας τη δική του Ιστορία ως το πρώτο εστιατόριο Αμερικάνικου φαστ φουντ στην πρωτεύουσα.
Μαγαζί με ιστορία, γνωστό ως το πρώτο cafe της Αθήνας που είχε το μαγαζί του εξοπλισμένο με πικάπ τύπου ΜΚ2.



Ξεκινώντας ως ένα μαγαζί με Γαλλοαμερικάνικο στυλ, συνέχισε σε έντονους κλαμπ ρυθμούς, σήμερα αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για Αμερικάνικη και Μεξικάνικη γαστρονομία.
Ακόμα και μετά από τόσες δεκαετίες, το μαγαζί συνεχίζει να εξελίσσεται επιχειρηματικά και να τολμάει να πειραματιστεί με νέες συνταγές, επεκτείνοντας τη γνώση του "γρήγορου φαγητού".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια