Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χριστινάκη Όλγα-Πολίτες σε Κίνηση: "Δεν μπορούμε να στηρίξουμε καμία από τις δύο παρατάξεις του β γύρου και τις πολιτικές που εκφράζουν"


Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Δάφνη-Υμηττό μεταξύ άλλων αναφέρουν:
  • Δεν μπορούμε να στηρίξουμε καμία από τις δύο παρατάξεις του β γύρου και τις πολιτικές που εκφράζουν.
  • Για εμάς, το μεγάλο διακύβευμα παραμένει η ΠΥΡΚΑΛ και οι Κυβερνητικές αποφάσεις για τη δημιουργία μιας Υπουργούπολης στην καρδιά της πόλης μας. Δυστυχώς, όσους ζητούν σήμερα την ψήφο μας, τους βρήκαμε, και στο θέμα της τσιμεντούπολης, τσιμενταρισμένους απέναντί μας. 
  • Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τους δύο υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν δημόσια ότι θα καταγγείλουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για την ΠΥΡΚΑΛ, θα προχωρήσουν σε πραγματική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών και θα ανακόψουν με κάθε τρόπο, νομικό ή κινηματικό, την οριστική καταδίκη της περιοχής μας. Δεν τρέφουμε, ωστόσο, φρούδες ελπίδες. Εμείς έχουμε να δώσουμε τον αγώνα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού:

Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού δώσαμε έναν έντιμο και δυνατό αγώνα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι μας το αναγνώρισαν και ιδιαιτέρως όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα των εκλογών μάς δίνουν την εντολή της αντιπολίτευσης, μια ευθύνη στην οποία αναλαμβάνουμε να ανταποκριθούμε, με συνέπεια και καθαρότητα, όπως μας έχετε συνηθίσει. Ο νέος εκλογικός νόμος μπορεί να αποδυναμώνει αριθμητικά και ουσιαστικά την αντιπολίτευση, όμως εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε στα δύσκολα. Ιδιαιτέρως μας προβληματίζει το γενικευμένο φαινόμενο της μεγάλης αποχής από τις εκλογές,  καθώς θεωρούμε ότι ο πολίτης είχε καλύτερες εναλλακτικές από το να αφήσει άλλους να αποφασίσουν για αυτόν και πως η απαξίωση της συμμετοχής οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα και ακανθώδη μονοπάτια.

Ένα τέτοιο ακανθώδες μονοπάτι είναι και οι εναπομείνασες επιλογές της 2ης Κυριακής.  Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και την ελεύθερη βούληση των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν για το τι θα πράξουν. Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι οι δύο συνδυασμοί που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, με το μικρότερο πανελλαδικά ποσοστό πρώτου (20,65%), είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η μέχρι σήμερα παράταξη του δημάρχου, διασπασμένη σε δύο, με τους μισούς αντιδημάρχους και έχοντες θέση ευθύνης στη μία υπό τον έως τώρα δήμαρχο και τους άλλους μισούς στην άλλη υπό τον μέχρι πρότινος πρώτο τη τάξει αντιδήμαρχό του, μας ζητάει να επιλέξουμε ποια από τις δύο θα συνεχίσει το από κοινού αποτυχημένο έργο τους. Είναι προφανές ότι ως Πολίτες σε Κίνηση, συνεπείς στις θέσεις μας και τη διαδρομή μας, δεν μπορούμε να στηρίξουμε καμία από τις δύο παρατάξεις του β γύρου και τις πολιτικές που εκφράζουν.

Για εμάς, το μεγάλο διακύβευμα παραμένει η ΠΥΡΚΑΛ και οι Κυβερνητικές αποφάσεις για τη δημιουργία μιας Υπουργούπολης στην καρδιά της πόλης μας. Δυστυχώς, όσους ζητούν σήμερα την ψήφο μας, τους βρήκαμε, και στο θέμα της τσιμεντούπολης, τσιμενταρισμένους απέναντί μας. Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τους δύο υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν δημόσια ότι θα καταγγείλουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για την ΠΥΡΚΑΛ, θα προχωρήσουν σε πραγματική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών και θα ανακόψουν με κάθε τρόπο, νομικό ή κινηματικό, την οριστική καταδίκη της περιοχής μας. Δεν τρέφουμε, ωστόσο, φρούδες ελπίδες. Εμείς έχουμε να δώσουμε τον αγώνα!

Οι Πολίτες σε Κίνηση δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες στον αγώνα για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του δήμου μας. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μέσα στην κοινωνία, από την κοινωνία, για την κοινωνία. Με πίστη και συνέπεια. 
Σας ευχαριστούμε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια