Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δάφνης-Υμηττού για τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών

 ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Δαφνιώτες-ισσες και Υμηττιώτες-ισσες, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία που έκαναν το βήμα και στήριξαν τα ψηφοδέλτια με τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια. Τα κόκκινα γαρίφαλα επιστρέφουν από σήμερα κιόλας στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων όπως κάνουμε από οποιαδήποτε θέση.

Συγκεκριμένα στο Δήμο μας η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην κάλπη για την περιφέρεια βγήκε 2η δύναμη με ποσοστό 17.02% και σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της (άνοδος 74% από το 2019) με 2002 ψήφους και στην κάλπη για το Δήμο συγκέντρωσε ποσοστό 9,90% (άνοδος 14% από το 2019) με 1205 ψήφους. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενοι στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να γίνει κριτήριο ψήφου του λαϊκού κόσμου το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας κλπ. κόντρα στη θολούρα των δήθεν ανεξάρτητων και πολλών συνδυασμών που συστηματικά επιδίωξαν να εγκλωβίσουν δυνάμεις. Το υψηλό ποσοστό αποχής (56,74%), περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, αλλά και συνολικά απέναντι στον μηχανισμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα που αυτός έχει.

Η σημαντική αύξηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις περιφέρειες και δήμους της χώρας σε συνάρτηση με την αύξηση που είχε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές πριν λίγους μήνες αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης του μικρού αλλά υπαρκτού ρεύματος αμφισβήτησης της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας. Εκφράζει την άνοδο του κύρους και την μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα αυτοί που λένε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα στο λαό, το μόνο που παλεύει για τα δικά του συμφέροντα».

Αποτελεί αρνητική εξέλιξη το ότι στο δεύτερο γύρο στην πόλη μας, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς καρμπόν, τα δύο κομμάτια της νυν διοίκησης. Ανεξάρτητα και από την έκβαση της ένστασης που έχει καταθέσει η παράταξη του κ. Δαουλάρη (Πόλη Φωτεινή), δεν θα επιλέξουμε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ή ποιος εργολάβος θα τα οικονομάει από τις μετέπειτα συνεργασίες του με το Δήμο. Στην πράξη ήταν μια βολική συμπολίτευση στα μεγάλα και εμβληματικά ζητήματα του Δήμου. Τόσα χρόνια από κοινού περιορίστηκαν στα επιλέξιμα, ανταποδοτικά έργα, μακριά από τα λαϊκά προβλήματα στις γειτονιές μας. Προβλήματα που κυριολεκτικά συναντάμε σε κάθε τετράγωνο του δήμου και για κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Απέδειξαν καλύτερα από τον καθένα πως δεν έχουν διαφορές για να κυκλώσεις.

Επειδή λοιπόν ήδη ξεκίνησαν τα αλισβερίσια και τα εκλογομαγειρέματα όλων αυτών που στο πρώτο γύρο «σφάζονταν» για το ποιος έχει μεγαλύτερο όραμα και σχέδιο αλλά και για να μην έχει κανείς απορία τι θα κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» να το ξεκαθαρίσουμε…

Στο ερώτημα ποιον στηρίζουμε η απάντηση είναι μία. Στηρίζουμε το ΛΑΟ της ΔΑΦΝΗΣ και του ΥΜΗΤΤΟΥ μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο συμβάλλοντας πιο αποφασιστικά στην οργάνωση της καθημερινής πάλης στη γειτονιά μας, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα μέτρα που «είναι εδώ» από την κυβέρνηση της ΝΔ, την περιφέρεια Χαρδαλιά.

Θα είμαστε μαζί με το λαό των γειτονιών μας στη μάχη για να κερδίζουμε «ανάσες» ανακούφισης. Θα μπούμε εμπόδιο απέναντι στους αστικούς σχεδιασμούς. Θα βάλουμε φρένο στην συνεχή υποβάθμιση των απαραίτητων υποδομών. Θα διεκδικήσουμε ασφαλή σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ελεύθερους χώρους που αξίζουν τα παιδιά μας. Θα στήσουμε ασπίδα απέναντι στους πλειστηριασμούς και τα κομμένα ρεύματα. Θα θρέψουμε την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη να ανθίσει κόντρα στην φτώχεια και την ενεργειακή κρίση σε όλα όσα τσακίζουν το εισόδημα και τις ζωές μας.

Θα είμαστε με τους πολλούς για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και για να ανοίγουμε το δρόμο για την ελπιδοφόρα προοπτική του λαού.

Στον δεύτερο γύρο, καλούμε το λαό της Δάφνης – Υμηττού να γεμίσει και πάλι τις κάλπες με τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) των κομμάτων και των συνδυασμών που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως κομμάτι του εχθρικού για το λαό αστικού κράτους και τοπικό εκφραστή των αποφάσεων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα βρουν απέναντι τους μια 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια