Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνάντηση Δούκα – Ζαχαριάδη / Ενέργεια, ακίνητα, ΠΥΡΚΑΛ και «καρφιά» προς ΚΚΕ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων Αθηναίων, Χάρη Δούκα και Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη στο πλαίσιο της στήριξης που εξέφρασε ήδη ο κ. Ζαχαριάδης για τον κ. Δούκα που πέρασε στον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με αντίπαλο τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής. Τόνισε ότι είναι εφικτή η ανατροπή και ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Επιπλέον, ανέθεσε τρία σημαντικά θέματα, το περιβαλλοντικό – ενεργειακό, το real estate και το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε αυτά τα θέματα. Επιπλέον, ρίχνοντας «καρφιά» προς το ΚΚΕ, πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο και πολιτικά απαράδεκτο οι παρατάξεις να νίπτουν τας χείρας τους και να προτρέπουν σε λευκό/άκυρο ενόψει του β γύρου».

«Είχαμε μια εκτενή και αναλυτική συνάντηση με τον φίλο Χάρη Δούκα για να συζητήσουμε για το πλαίσιο της προοδευτικής διοίκησης στην Αθήνα. Όπως υπογράμμισα από την Κυριακή το βράδυ, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση του κ. Μπακογιάννη που έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης και να μπορέσει η Αθήνα να γυρίσει σελίδα» ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε «Για την Ανοιχτή Πόλη είναι ένα μεγάλο στοίχημα να υπάρξει μια πολιτική και προγραμματική συμφωνία με την Αθήνα Τώρα και τον κ. Δούκα και με βάση αυτό είχαμε μια συνάντηση που αφορούσε τρεις βασικούς πυλώνες: Πρώτον, τα ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας στο Δήμο, που υπήρξε ταύτιση απόψεων. Δεύτερον, το ζήτημα της προστασίας της κατοικίας και της ανάσχεσης της επέκτασης του real estate και των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε βάρος της δυνατότητας των κατοικιών της πόλης και των ενοικιαστών να έχουν μια καθημερινότητα οικονομικά αξιοβίωτη».

Τρίτον, έθεσα το ζήτημα της μετεγκατάστασης του διοικητικού κέντρου της πόλης από το Κέντρο των Αθηνών στην ΠΥΡΚΑΛ. Οι απόψεις μας είναι κοντινές, υπάρχει συμφωνία και για να μπορέσει να γίνει πολιτική ανατροπή την Κυριακή στις 15, χρειάζεται πέρα απ’ το να αθροίσουμε δυνάμεις -αυτή είναι η βούλησή μου και η στόχευσή μου- να ξυπνήσουμε τον κόσμο που αποφάσισε να απέχει την Κυριακή στις 8».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «Η κινητοποίηση της αποχής μπορεί να δώσει άλλο αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον φίλο Χάρη Δούκα και πιστεύω ότι σαν αυριανός δήμαρχος της πόλης θα έχουμε μια καλή συνεργασία, για το καλό της Αθήνας. Επιπλέον, είναι αδιανόητο και πολιτικά απαράδεκτο οι παρατάξεις να νίπτουν τας χείρας τους και να προτρέπουν σε λευκό/άκυρο ενόψει του β γύρου».

Χάρης Δούκας: Μιλήσαμε για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική

Το επιτελείο του Χάρη Δούκα με ανακοίνωση του ανέφερε ότι στη συνάντηση των δύο υποψηφίων συζητήθηκαν «εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική».


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:

«Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, συναντήθηκε σήμερα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”. Συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική. Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια