Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χορός στη Σκιά των Βράχων: Ένα τριήμερο φεστιβάλ χορού έρχεται στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο

 Ένα τριήμερο “φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ” με τίτλο “Χορός στη σκιά των Βράχων” πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, στη μνήμη του δημάρχου Βύρωνα Δημήτρη Νικολαΐδη (1919-1998).


Μέσα από μια στέρεη και δημιουργική αδιάκοπη πορεία, το Φεστιβάλ Βράχων αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή των κατοίκων του Βύρωνα, του Υμηττού αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Φέτος, σε μια κρίσιμη χρονιά για τον χορό, και, ταυτόχρονα, μια χρονιά τιμητική για μια εμβληματική φυσιογνωμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Δημήτρη Νικολαΐδη, που υλοποίησε την ίδρυση του Κέντρου Χορού Ντάνκαν το 1980, το Φεστιβάλ Βράχων συμπεριλαμβάνει τον χορό στο πρόγραμμά του με τη διοργάνωση ενός τριήμερου «φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ», με τίτλο “Χορός στη σκιά των Βράχων” που πραγματοποιείται φέτος στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2023.


Πιστεύοντας βαθιά ότι ο χορός πρέπει να κατέχει ζωτική θέση στα καλοκαιρινά φεστιβάλ των ανά την Ελλάδα Δήμων, το φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια μικρή κίνηση, που ελπίζουμε να συνεχιστεί με επεκτάσεις, διορθώσεις και παραλλαγές, αντανακλώντας και στηρίζοντας κάθε φορά τον χώρο του χορού στην Ελλάδα.

Στη φετινή διοργάνωση, θα παρουσιαστούν 6 έργα σύγχρονου χορού, που σε διαφορετικές φάσεις της δημιουργίας τους και με τον δικό του τρόπο το καθένα, έχουν συνδεθεί με το Κέντρο Ντάνκαν τον τελευταίο χρόνο.

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται με τη συνέργεια των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, σε συνεργασία με το Κέντρου Χορού Ντάνκαν και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

1η ημέρα – Πέμπτη 22/06/2023
20:30 A LIVE / Σοφία Μαυραγάνη
21:30 ABOUT ANGER / Anna Konjetzky

2η ημέρα – Παρασκευή 23/06/2023 (sold out)
20:00 SYNAXIS / Τζένη Αργυρίου
21:00 ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ / Κι όμΩς κινείται

3η ημέρα – Σάββατο 24/06/2023
21:00 ALL THAT MATTER / arisandmartha
21:50 TO BE POSSESSED / Χαρά Κότσαλη

«Χορός στη Σκιά των Βράχων»

Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, Θέατρο Βράχων Άννα Συνονίδου, Βύρωνας

Τηλέφωνο: 21 0762 6438

Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία τύπου. Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια