Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό (πρώην ΠΥΡΚΑΛ).

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε η υποψήφια Βουλευτής Θεανώ Φωτίου, ο υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, τα μέλη της Ν.Ε. Γιάννης Κάλτσας, Γιώργος Μπόκαρης, Δημήτρης Χριστοφορίδης και τα μέλη και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Ανδρουλάκης και Όλγα Χριστινάκη-Μακράκη.

Έγινε περιήγηση στους χώρους εργασίας, συνομιλήσανε με εργαζόμενους και διατυπώσανε την πάγια θέση του κόμματος τους για τη ματαίωση του Κυβερνητικού «Πάρκου» που προωθεί η Κυβέρνηση, την αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απόδοση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αναλυτικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ και τους εργαζόμενους σε αυτά :

Τα ΕΑΣ είναι σημαντική εταιρεία για την Άμυνα της Χώρας. Οι εργαζόμενοι είναι το πλέον σημαντικό «περιουσιακό» στοιχείο της εταιρείας.

Η παραγωγή, όπως άλλωστε έχουν καταγγείλει και οι εργαζόμενοι έχει σχεδόν σταματήσει, όπως άλλωστε προκύπτει και από τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων τριών ετών.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης είναι η ακύρωση σύμβασής με την Αίγυπτο ύψους 3 εκ. € για πυρομαχικά 105 χιλ. ενώ η συνολική ζημιά από την ακύρωση και των συμβάσεων με Τυνησία και Μπαγκλαντές, για φυσίγγια 12,7 χιλ. ανέρχεται στα 420.000 €.

Δεν είμαστε αντίθετοι με την μετεγκατάσταση των εργοστασίων του Υμηττού, αρκεί να μην επηρεαστεί η αμυντική ικανότητα της χώρας. Διαφωνούμε όμως κάθετα με αυτά που πράττει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση, διότι όπως και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ο Υμηττός οδηγείται σε κλείσιμο ενώ βασική προϋπόθεση για μια μετεγκατάσταση είναι να είναι έτοιμοι στο Λαύριο ή όπου αλλού κριθεί επιχειρησιακά σωστό οι χώροι υποδοχής μηχανών όχι μόνο του Υμηττού αλλά και νέες γραμμές παραγωγής.

Θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων (εργατοτεχνίτες και επιστημονικό προσωπικό), ως πυρήνες γνώσης, ώστε να αναπληρωθεί η μεγάλη απώλεια από την μείωση του προσωπικού.

Τέλος εμείς έχουμε και όραμα και σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία της πατρίδας την οποία θέλουμε ισχυρή και αναπόσπαστο τμήμα της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στην ανάπτυξη νέων, προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, με τον ρόλο των κρατικών ΑΒ να είναι κεντρικός, αξιοποιώντας την τεράστια τεχνογνωσία και την τεράστια τεχνολογική βάση τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια