Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εκδήλωση μνήμης Δήμου Δάφνης Υμηττού για το Κάστρο του Υμηττού(Φωτο)

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποίησε ο δήμος Δάφνης-Υμηττού για να τιμήσει τους ήρωες του Κάστρου του Υμηττού. 

Δείτε εδώ για την ιστορία του Κάστρου του Υμηττού

Η πομπή ξεκίνησε από το παλιό δημαρχείο Υμηττού συνοδεία τυμπανιστών του συστήματος προσκόπων Υμηττού. Στον χώρο της εκδήλωσης μίλησε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βερύκιος. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων και αναφώνηση των ονομάτων των πεσόντων. 

Στη συνέχεια  αναγνώστηκε  ποίημα της Σοφίας Μαυροειδή – Παπαδάκη για τους ήρωες Επονίτες  από μαθήτρια, εκ μέρους δε  των οργανώσεων νεολαίας μίλησε  φοιτητής εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας».

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες Επονίτες και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του κοινού στον χώρο εντός του «κάστρου» όπου φυλάσσονται αντικείμενα του αντιστασιακού αγώνα & ενθύμια της εποχής.

Πάντως, από πολλούς (για μια ακόμα χρονιά) εκφράστηκε το ερώτημα γιατί το γεγονός  και η όλη εκδήλωση τυγχάνει από τον Δήμο τόσο μικρής προβολής, όντας (όπως έλεγαν) άγνωστο πλέον ως γεγονός στον ευρύτερο κόσμο του Υμηττού ….. « στα σχολεία δε της περιοχής δεν γίνεται καμία αναφορά» κλπ.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Λιακόπουλος, ο Γιώργος Δαουλάρης (Πόλη Φωτεινή), η Όλγα Χριστινάκη (Πολίτες σε Κίνηση), η Δέσποινα Λαγδά(Ανυπότακτες Γειτονιές), αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Δάφνης-Υμηττού και όμορων δήμων κ.α.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρης Ζη για το πλούσιο Ρεπορτάζ του:






























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια