Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Οικονομάκης: «Η Δάφνη έχει πολύ μπάσκετ μέσα της»

Ο Α.Ο. Δάφνης κέρδισε με 83-76 την Ελευθερία Μοσχάτου, κάνοντας το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά και παίρνοντας την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο προπονητής των νικητών, Κώστας Οικονομάκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τις σκέψεις τους μετά απ’ την ήττα απ’ τον Αργοναύτη στα play-offs: «”Κουδούνισε” το κεφάλι μας, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε τόσο. Ναι μεν κάναμε τα scouting και ξέραμε ότι ήταν μια ομάδα που έχει βλέψεις, αλλά ήμασταν σε καλή κατάσταση και ερχόμασταν απ’ την κανονική περίοδο με 20 νίκες σε 22 παιχνίδια. Είναι οι κακές βραδιές που λέμε, δε μάς πήγε τίποτα, τους πήγαν αρκετά πράγματα καλά τα οποία τούς επιτρέψαμε να πάνε. Από ‘κει και πέρα, δείξαμε πόσο έμπειρη ομάδα είμαστε. Αυτή η ήττα μάς «ταρακούνησε», αλλά δε μάς επηρέασε. Κάναμε δύο νίκες με μεγάλες διαφορές και ύστερα ο τελικός με την Ελευθερία ήταν πολύ πιο εύκολος, γιατί είχαμε το 2-0».

Για τη δυσκολία της ανόδου: «Όταν ξεκινάει μια ομάδα και είναι φαβορί από όλους τους εμπειρογνώμονες της αγοράς, είναι μεγάλο βάρος. Ο κόσμος είδε ότι ήταν εύκολο και σίγουρο ότι η Δάφνη θ’ ανέβει, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο όσο νομίζουν. Είχαμε όμως παιδιά που μπορούσαν να το διαχειριστούν όλο αυτό, γιατί όταν κάναμε την ήττα μες στο γήπεδό μας τη χειρότερη χρονική στιγμή που θα μπορούσαμε, γυρίσαμε γρήγορα τα πράγματα προς εμάς».

Για το μπάκσετ που έπαιξε η ομάδα του: «Πέρα των αρκετών νικών που κάναμε φέτος, εκείνο που θέλω να βάλω σαν παράσημο στην ομάδα είναι ότι παίξαμε και ωραίο μπάσκετ. Ήμασταν μια άκρως επιθετική ομάδα που τελείωσε με 85 πόντους μέσο όρο τη χρονιά, βγάζαμε καλές φάσεις και συνεργασίες. Ανεβήκαμε δίκαια, αλλά παίξαμε και καλό μπάσκετ, δηλαδή ο κόσμος ερχόταν στο γήπεδο για να δει όμορφα πράγματα».

Για τη φετινή σεζόν της Δάφνης: «Η φετινή χρονιά για τη Δάφνη είναι τρομερά επιτυχημένη. Η ανδρική ομάδα ανέβηκε στη Β’ Εθνική, η γυναικεία ομάδα ανέβηκε στο Α’ τοπικό και οι έφηβοι ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία εφήβων. Είναι επιτυχίες που δείχνουν ότι όλο το «κύτταρο» της Δάφνης λειτουργεί σωστά και απ’ τη στιγμή που λειτουργεί σωστά θεωρώ ότι θα έχουμε και καλά αποτελέσματα στο μέλλον».

Για το αν έχουν κάποιο πλάνο για τη νέα σεζόν: «Η Δάφνη συνεχίζει να είναι μια ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Μέσα σε 2 χρόνια στη Γ’ Εθνική, στην κανονική διάρκεια έχει κάνει 2 ήττες φέτος και 4 πέρυσι. Δηλαδή σε περίπου 44 παιχνίδια έχει κάνει 6 ήττες, έχει μάθει να κερδίζει. Βέβαια, η Β’ Εθνική είναι πολύ πιο δύσκολη κατηγορία. Πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με τον «κορμό» της ομάδας, που ευελπιστώ να μείνει και από ‘κει και πέρα είναι θέμα του προέδρου το τι σκέφτεται και τι οικονομικά δεδομένα θα έχει η ομάδα του χρόνου. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τις φιλοδοξίες της Δάφνης στη Β’ Εθνική: «Αυτήν τη στιγμή περιμένουν όλοι να δουν πώς θα είναι του χρόνου το πρωτάθλημα. Αν είναι ίδια με φέτος η προκήρυξη, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα παίξει ρόλο το πώς θα βρεθεί η ομάδα όλη τη χρονιά, το τι τραυματισμούς μπορεί να βγάλει, είναι πολλοί παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία μιας ομάδας. Το θετικό είναι ότι έχει «ξαναζεσταθεί» ο κόσμος της Δάφνης. Ειδικά στα play-offs το γήπεδο ήταν γεμάτο, με καλή συμπεριφορά απ’ τον κόσμο και μας βοήθησε πάρα πολύ. Στο παιχνίδι που χάσαμε απ’ τον Αργοναύτη είδα τον κόσμο να είναι απογοητευμένος, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθεί να μάς εμψυχώσει κιόλας. Είχε μια διαδικασία ολόκληρη τη χρονιά η ομάδα με τον κόσμο της, όπου βγήκε στα play-offs και μάς βοήθησε πάρα πολύ ν’ ανέβουμε. Υπάρχει καλή διάθεση και θεωρώ ότι υπάρχει και πολύ μπάσκετ μέσα στη Δάφνη και αυτό το δείξαμε και φέτος».

Πηγή: basket.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια