Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αμύντας: Στηρίζει τη μικρή Άρτεμις στον αγώνα με τον Κόροιβο

 


Εκτός από το αγωνιστικό κίνητρο, ο Αμύντας θα υποδεχτεί τη Μ.Τετάρτη τον Κόροιβο στην 27η αγωνιστική της Elite League, με στόχο να στηρίξει τη μικρή, Άρτεμις!

Όπως ενημέρωσε σήμερα ο Αμύντας, το σημαντικότερο για το απόγευμα της Μ.Τετάρτης (12/4, 17:00), είναι πώς η ομάδα του Υμηττού υποστηρίζει την προσπάθεια της μικρής Άρτεμις, να έχει ένα μέλλον, όπως όλα τα άλλα παιδιά!!

Εκτός από τη βοήθεια του Αμύντα, που δεν είναι ανακοινώσιμη, θα υποστηρικτεί με όλα τα μέσα η λαχειοφόρος αγορά της Ένωσης Γονέων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, κατά την προσέλευση των θεατών στο κλειστό του Υμηττού.

Λίγα λόγια για την Άρτεμις

Η Άρτεμις γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία.

Γεννήθηκε πρόωρα, στις 30 εβδομάδες, και η πάθησή της προκλήθηκε την ώρα της γέννησης.

Διαγνώσθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά οι γιατροί δε μπορούσαν να προβλέψουν το μέγεθος της “ζημιάς”.

Οι θεραπείες ξεκίνησαν από 5 μηνών, κι από τότε δεν έχουν σταματήσει. Το αποτέλεσμά τους όμως, είναι μικρής εμβέλειας, γιατί κάθε φορά που ψηλώνει, χάνει το κέντρο βάρους της, με αποτέλεσμα ό,τι κατακτάει να χάνεται, κάτι που μεταφράζεται ως “βήματα πίσω”.

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής της έχει υποβληθεί επίσης σε 2 εκχύσεις botox, 1 επέμβαση επιμήκυνσης μυών κάτω άκρων και 1 έκχυμα block αλκοόλης. Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες δεν έφεραν αποτελέσματα.

Συνήθως, στα παιδιά με έντονη σπαστικότητα συμβαίνει το εξής: όσο μεγαλώνουν αυξάνεται και αυτή.

Παρόλα αυτά, η Άρτεμις δεν έχασε τη γενναιότητά της και το χαμόγελό της. Δεν το έχει βάλει κάτω!

Ούτε όταν έχασε τον πατέρα της στα 5 της χρόνια. Από μικρή το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να τρέξει στην παραλία με την αδερφή της και τους φίλους της.

Η παιδονευρολόγος της μίλησε για τη Ριζοτομή. Είναι μία επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, που θα εξαλείψει τη σπαστικότητά της. Έτσι μόνο οι θεραπείες της μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Την επέμβαση αυτή καλείται να την κάνει στο St. Louis, Missouri με τον γιατρό Dr. Park (θεωρείται ο πρωτοπόρος της συγκεκριμένης μεθόδου).

Είναι μια επέμβαση-αποκατάσταση με πάρα πολύ υψηλό κόστος.

Αυτό το παιδί πρέπει να καταφέρει να φτάσει Αμερική και με τη βοήθεια όλων μας να σηκωθεί από το αμαξίδιο!

Παράλληλα με τη δράση του Αμύντα, έχει δημιουργηθεί ερανικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα.

Τα στοιχεία του:

GR3601101150000011500819062

Δικαιούχοι λογαριασμού: Γιαννοπούλου Άρτεμης Παναγιώτα , Γρηγορίου Γεωργία (μητέρα)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια