Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Γ’ Εθνική – 3ος όμιλος (15η αγ.): Πέρασε από την Κάλυμνο η Δάφνη

Μπορεί να τα βρήκε εξαιρετικά δύσκολα στην Κάλυμνο για την 15η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής, ωστόσο η Δάφνη κατάφερε να περάσει από το νησί με 73-69 και ανεβαίνοντας στο 14-1 για φέτος να αποδείξει για ακόμα μια φορά πως είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα του γκρουπ! 

Αν και τα έβρισκε σκούρα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους κόντρα στην πολύ σκληρή και αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην κατάφερει ποτέ ουσιαστικά να ξεφύγει με σημαντικές αποστάσεις στον πίνακα του σκορ (14-15 στο 9′, 16-20 στο 11΄, 18-22 στο 14′, 28-27 στο 17′), η Δάφνη έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ημίχρονο σφραγίζοντας την άμυνά της (0 πόντοι παθητικό στα τελευταία τρία λεπτά) και την ίδια στιγμή πετυχαίνοντας 8 πόντους εκείνη στο ίδιο διάστημα κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με το ικανοποιητικό +7 (28-35).

Ωστόσο, και παρά το γεγονός πως συνέχισε το ίδιο κυνικά και μετά την ανάπαυλα όταν και έχτιζε σημαντικά προβαδίσματα άνω των πέντε πόντων (38-47 στο 25′, 43-49 στο 27′), η Δάφνη αντίκρισε μια ψυχωμένη Κάλυμνο απέναντί της στην 3η περίοδο και συγκεκριμένα από το 27′ περίπου και μετά, διάστημα κατά το οποίο οι οικοδεσπότες δεν της επέτρεψαν ούτε έναν πόντο μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα και έβαλαν… φωτιά στο ματς ισοφαρίζοντας σε 49-49!

Με την τρομερή της άμυνα να εξακολουθεί να την οδηγεί και στα επόμενα λεπτά δε, η Κάλυμνος πέρασε και μπροστά στο σκορ και μέχρι και το 35′ ήταν εκείνη που έμοιαζε να έχει έστω και οριακά το μομεντουμ της συνάντησης. Στη συνέχεια όμως, ο Εξαρχος με ένα τεράστιο τρίποντο από τη δεξιά γωνία έφερε τη Δάφνη μπροστά με 3 πόντους (60-63) στο 37′!

Παρά όμως και τους πέντε σερί πόντους του Δερμιτζάκη που ακολούθησαν, η Κάλυμνος δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τους πρωτοπόρους του ομίλου με τον Τσαούση με 1/2 βολές να κρατάει σε απόσταση καλαθιού την ομάδα του. Ο Δερμιτζάκης όμως ήταν σε απίθανο φεγγάρι και μαζεύοντας το επιθετικό ριμπάουντ έπειτα από ένα άστοχο τρίποντο του Τζιβελέκα έκανε από κοντά το 66-70 με κάτι λιγότερο από ένα λεπτό στο ρολόι!

Μπορεί ο Σιγκούνας να απάντησε άμεσα με γκολ φάουλ για το 69-70, ο Τζιβελέκας όμως είχε την απάντηση άμεσα από τη γραμμή των βολών για το 69-72 με 38 ακόμα δευτερόλεπτα για την εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-35, 49-52, 69-73

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια