Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη ΣΜΠΕ της ΠΥΡΚΑΛ - Τετάρτη 25.1.2023 ΩΡΑ 15:30 Κάλεσμα από την αντιπολίτευση

Την Τετάρτη 25-1-2023 στις 15:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48 Αθήνα) συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με θέμα τη ΣΜΠΕ για τη δημιουργία κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Θυμίζουμε, η διοίκηση Πατούλη προσπάθησε να περάσει το συγκεκριμένο θέμα στις 30/12/2022 χωρίς συζήτηση δια περιφοράς, όμως μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της αντιπολίτευσης σε περιφέρεια Αττικής και δήμο Δάφνης-Υμηττό αποσύρθηκε.

Ακολουθεί απόσπασμα της πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου:




Σιγή ιχθύος για άλλη μια φορά από τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κο Αναστάσιο Μπινίσκο και τη δημοτική του ομάδα.

Κάλεσμα έχουν απευθύνει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο Δάφνης-Υμηττού:

Πολίτες σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΜΠΕ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ

Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια την παραμονή Πρωτοχρονιάς να «συζητηθεί» η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη δημιουργία της Υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ παραμονή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς καθόλου επί της ουσίας συζήτηση, εισάγεται αυτή ως θέμα σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/01/2023 και ώρα 15:30.

Καθώς η τοπική και κεντρική διοίκηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το όλο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ να περάσει «νύχτα», οφείλουμε να δώσουμε την απάντησή μας και να έχουμε μια ισχυρή αντιπροσωπευτική παρουσία, ως πολίτες του τόπου μας που μας νοιάζει το μέλλον του, στη συνεδρίαση αυτή.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τα δημοτικά συμβούλια των όμορων δήμων, τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ και όλους όσοι έχουν καταλάβει την πολυεπίπεδη σπουδαιότητα του θέματος, να κάνουν σαφές στους ενορχηστρωτές αυτού του εγκλήματος ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου μας, Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, να πράξουν, έστω και τώρα, το σωστό και να μην παραδώσουν την πόλη στους «βαρβάρους». Ας μην αιθεροβατούμε όμως. Η ώρα των δημοτικών αρχών πέρασε. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Ο καθένας και η καθεμία μας οφείλει να πάρει θέση. Συμμετέχοντας!

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την ΠΥΡΚΑΛ (θέμα 4ο Ημερήσιας Διάταξης) θα γίνει στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Δάφνη Υμηττός - Πόλη Φωτεινή:

🔴Ενημέρωση - Κάλεσμα.

📅Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 & ώρα 15.30.

📄4ο Θέμα Τακτική Συνεδρίασης :

Γνωμοδότηση επί της στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ) για την δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία "Ανδρέας Λεντάκης" στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ,εντός της Δ.Ε Υμηττού του Δήμου Δάφνης- Υμηττού, της Π.Ε Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς προσπάθησε η διοίκηση της Περιφέρειας να  φέρει το θέμα με τη διαδικασία  δια περιφοράς δηλαδή να ψηφίσουν οι περιφερειακές παρατάξεις στην ουσία χωρίς συζήτηση.

Επι 2 ½ σχεδόν χρόνια η Κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το όλο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ να περάσει χωρίς ουσιαστική ενημέρωση. Σε όλο αυτό η διοίκηση του κου Μπινίσκου και των συνεργατών του έχει φανεί αδύναμη ακόμη και να διαχειριστεί το θέμα ακόμα και σε επίπεδο απλής επικοινωνίας. 

🛎️ Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους συμπολίτες των όμορων δήμων, τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ να δώσουμε δυναμικό παρόν στην συνεδρίαση.

📍 Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την ΠΥΡΚΑΛ θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Ανυπότακτες Γειτονιές Δάφνης-Υμηττού

Καλή χρονιά, μ αγώνες και νίκες!

Tο δια περιφοράς στις 30/12 Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με μοναδικό θέμα τη ΣΜΠΕ για την ΠΥΡΚΑΛ όπου και δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω μη συμμετοχής της αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθεί σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 25/1 στις 3.30 μ.μ.

Η συνεδρίαση του Π.Σ θα γίνει στο

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα, αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας».

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε στις 25/01/2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30 μ.μ., σε τακτική συνεδρίαση του

Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η συνεδρίαση, κατά τις προβλέψεις των διατάξεων: 

για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα),

Ραντεβού εκεί στις 3.30 μ.μ.  μαζικά, δυναμικά κι ανυπόταχτα για να βροντοφωνάξουμε την πάγια θέση μας, η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει ΠΑΡΚΟ για το ΛΑΟ. 

Εμπρός ΛΑΕ μπορείς να τους νικήσεις, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις!

Απόσπασμα από τη σχετική πρόσκληση:

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Καλείστε στις 25/01/2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30 μ.μ., σε τακτική συνεδρίαση του

Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η συνεδρίαση, κατά τις προβλέψεις των διατάξεων:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

4. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του

Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την

επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, εντός της Δ.Ε. Υμηττού του

Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια