Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πολίτες σε Κίνηση: Ζητούν νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Δάφνης Υμηττού

Οι Πολίτες σε Κίνηση ζητούν τη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δάφνης Υμηττού σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί, πρόκειται απέχουν από τις συνεδριάσεις των 2 αυτών επιτροπών και ζητούν όλα τα θέματα εφ’ εξής να περνούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019, που θέσπισαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων για την τρέχουσα θητεία, προτιθέμεθα να απέχουμε εφ’ εξής από τις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους και καλούμε όλους τους μετέχοντες σε αυτές να πράξουν το ίδιο. 

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν νομιμότητας και οι αποφάσεις τους τίθενται σε κίνδυνο ακυρότητας είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της νομιμότητας της συγκρότησης των Επιτροπών του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις δημοτικές εκλογές του 2019, βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε να παραπέμπονται τα θέματα που θα εισάγατε σε αυτές προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Κάνουμε σαφές ότι με τη δήλωσή μας αυτή δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να μας ενημερώνετε για όλα τα θέματα που εισάγονται στις Επιτροπές και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Θεωρούμε, ωστόσο, αυτονόητο, ότι δεν πρόκειται να στραφείτε ευθέως κατά του Συντάγματος, μετά την ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία επιβεβαιώνεται αυτό που εμείς φωνάζουμε τρία και πλέον χρόνια, ότι αυτές οι Επιτροπές, όπως «μεταλλάχθηκαν» από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, έχουν αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση και πάσχουν συνταγματικής νομιμότητας. Περιμένουμε την έγγραφή απάντησή σας και τις δέουσες ενέργειές σας. 


Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού 

Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη                  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια