Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μπινίσκος:Έτοιμος να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

Έτοιμος να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δήλωσε ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

«Θεωρώ ότι ένας δήμαρχος που στην πρώτη του θητεία πέρασε όλα αυτά που πέρασε, ενεργειακές κρίσεις, πανδημίες, τόσα προβλήματα, επισιτιστικές κρίσεις και έχοντας σε εξέλιξη ένα τεχνικό πρόγραμμα άνω των 30 εκατομμυρίων που είναι σε εξέλιξη, θεωρώ ότι πρέπει να το συνεχίσει και να παραδώσει αυτό που υποσχέθηκε. Άρα σας δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Σχετικά με τον κο Αναστασόπουλο και τον κο Γιαννακούρα 3,5 χρόνια τα πάμε περίφημα και συζητάμε τη συνεργασία»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα. Φέτος, είναι η πιο δύσκολη χρονιά για όλους τους δήμους, σχετικά με την κατάρτιση των προϋπολογισμών. Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει, τόσο τους προϋπολογισμούς, όσο και τις συμβάσεις των έργων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπινίσκος.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε πως η δημοτική του αρχή κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2023, αλλά και να μειώσει στο κατώτατο συντελεστή το ΤΑΠ.

«Καταφέραμε και πήραμε αρκετές χρηματοδοτήσεις για έργα στα χρόνια της κρίσης. Εκμεταλλευτήκαμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και φτάσαμε να έχουμε εξασφαλίσει έργα άνω των 30 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Τρίτσης, το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής και γενικότερα τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης», ήταν τα λόγια του Αναστάσιου Μπινίσκου.

Αναφερόμενος στο μείζων θέμα της δημιουργίας πάρκου υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού αποκάλυψε πως ουδέποτε ρωτήθηκε σχετικά από την Κυβέρνηση, αν και συμμετείχε στο διαφημιστικό σποτάκι. 
Αρνήθηκε να απαντήσει εάν το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι ένα καλό σχέδιο ή θα δημιουργήσει πρόβλημα. 
Εντούτοις η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος βελτιώσεις στις ΣΜΠΕ που έχουν συνταχθεί. «Όλοι συμφωνούμε εδώ και 40 χρόνια πως πρέπει να φύγει η ΠΥΡΚΑΛ. Το θέμα είναι τι θέλουμε να γίνει εκεί πέρα, που είναι η καρδιά της πόλης μας», κατέληξε ο κ. Μπινίσκος.

Για την περίπτωση πρωτόδικων αποφάσεων υπέρ υπαλλήλων του δήμου, ανέφερε ότι θα εφαρμόσει τον νόμο και θα ασκήσει έφεση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τάσου Μπινίσκου στο παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια