Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Με το παιδί! Πάντα με το παιδί! - Ένωση Γονέων Δάφνης-Υμηττού

Ανακοίνωση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού

Σέρρες, ώρα μηδέν!

Εμπιστευόμαστε στα σχολειά μας ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας! Το τραγικό συμβάν στις Σέρρες, μας συγκλόνισε και ανέσυρε από μέσα μας όλες τις, κρυμμένες και μη, φοβίες, πως ναι, το κακό καραδοκεί παντού και μας αφορά όλους. Κανένας δεν δικαιούται να κοιμάται ήσυχος! 

Η σχολική αυλή είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας, είναι η μισή ζωή τους, είναι το χαμόγελό τους, είναι οι αναμνήσεις τους. Όμως, ένα παιδί στις Σέρρες, δεν θα χει άλλες αναμνήσεις…. 

Όποιος εθελοτυφλεί και επιλέγει να αγνοεί πως τα δημόσια σχολεία έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από την Πολιτεία, με την υποχρηματοδότηση να χτυπάει κόκκινο και τους Δήμους να κάνουν μπαλώματα και να κόβουν κορδέλες στο τίποτα, γίνεται συνένοχος δια της σιωπής. Το βλέπουμε και στον Δήμο μας! Δημόσια σχολεία που στεγάζουν το μέλλον του τόπου, γεμάτα παγίδες, γεμάτα θλίψη. 

Εμείς αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως αυτή είναι η πραγματικότητα που μας αξίζει και θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για δημόσια παιδεία με σχολεία ασφαλή, με σχολεία πλήρως εξοπλισμένα, με σχολεία λειτουργικά, με σχολεία όμορφα, με σχολεία που θα μυρίζουν ζωή και όχι θάνατο. Και σας καλούμε όλους να απαιτήσετε περισσότερα από όλους. Από την Κυβέρνηση, από το Υπουργείο, από τον Δήμο, από το σχολείο, από εμάς, από εσάς, από όλους μας! Για τα παιδιά μας, που να πάρει!

Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στον μαθητή που χάσαμε στις Σέρρες!!!

6/12/2022
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Όλγα Χριστινάκη

Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δημητροπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια