Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


«Όχι στην παράνομη μεταφορά 9 υπουργείων στην «ΠΥΡΚΑΛ», λέει το ΠΡΑΤΤΩ

Εξελίξεις για το «πάρκο υπουργείων» που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και αποτελεί τη μοναδική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική αμυντική βιομηχανία! Η οποία ουδόλως οφελεί την αμυντική βιομηχανία.

Το ΠΡΑΤΤΩ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Ξαφνικά, παραμονές Πρωτοχρονιάς, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να φέρει προς έγκριση ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ την ΣΜΠΕ για το σχέδιο  μετατροπής του χώρου της “ΠΥΡΚΑΛ” στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού σε Κυβερνητικό Πάρκο με τη μεταφορά εννέα Υπουργείων.

Το σχέδιο είναι αντίθετο στον οικιστικό σχεδιασμό της Αθήνας και στην εξαγγελία του δεν συμμετείχε το ΥΠΕΝ, ενδεικτικό του αλαλούμ και της προχειρότητας του εγχειρήματος.

Στη “διαβούλευση” υπήρξε ισχυρή αντίδραση κατοίκων και φορέων, εναντίον του εκτρώματος που πάει να δημιουργηθεί σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Από στρατηγικής πλευράς, καταργείται, χωρίς ουσιαστική αντικατάσταση, μια παραγωγική δομή της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για τη χώρα, λόγω των καθημερινών προκλήσεων εκ του εξ Ανατολών “συμμάχου”, ο οποίος στον τομέα αυτόν έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Απαιτείται η απόρριψη της καταστροφικής ΣΜΠΕ από το ΠΕΣΥ της Παρασκευής (30/12).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια