Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΕΑΣ Υμηττού: Εργαζόμενοι απαντούν στη ΔΑΚΕ για την στήριξη της στη διοίκηση

 

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Υμηττού απαντούν στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ και την στήριξη της στη διοίκηση της εταιρείας:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Στις 28 Σεπτέμβρη η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Υμηττού επέλεξε να βγάλει ανακοί-νωση, που να στρέφεται κατά του Δ.Σ. του Σωματείου. 

Η ημερομηνία που επέλεξε να τη βγάλει, μόνο τυχαία δεν ήταν. Ήταν παραμονή της τελευταίας συνάντησης με τον Δ. Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο για τη Σ.Σ.Ε., μια συνά-ντηση όπου έβαλε εκβιαστικά ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για να αντιμετωπί-σουμε τη ακρίβεια. 

Η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Υμηττού ήθελε το Σωματείο μας να είναι αποδυναμωμένο στη συνάντηση αυτή, μια πρακτική που είχε ακολουθήσει και στη Σ.Σ.Ε. 2020-2021. Άλλωστε η σιωπή του εκλεγμένου εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στη συνάντηση για τη Σ.Σ.Ε. ήταν εκκωφαντική…! 

Επιλέξαμε συνειδητά να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. 2022 και μετά να απαντήσουμε, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει η ενότητα και αυτή κτί-ζουμε καθημερινά, όχι πάντα χωρίς λάθη. 

H ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ, μας θύμισε ότι πίσω από μια δήθεν διεκδικητική ρητορική του τελευταίου διαστήματος, είναι μια πέρα για πέρα κυβερνητική παράταξη που υ-πηρετεί πιστά τη φωνή του 7ου ορόφου και πιο συγκεκριμένα του κ. Κωστόπουλου. 

Ας δούμε, τι στηρίζει η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ, ως συνήγορος του κ. Κωστόπουλου! 

Στηρίζει με τον πιο λαϊκίστικο τρόπο 70 και επιπλέον 13 προσλήψεις με αδιαφάνεια, χωρίς να έχουν οι εργαζόμενοι αυτοί τις απαραίτητες ειδικότητες και κατάρτιση στην πλειοψηφία τους και χωρίς να υπάρχει αντικείμενο δουλειάς αφού ο Υμηττός με ευ-θύνη της διοίκησης υπολειτουργεί. Το μόνο κριτήριο προσλήψεων που γίνεται μέσω του «συνέταιρου» ONEX είναι η συγγενική, φιλική ή κομματική σχέση με τη ΔΑΚΕ και τη διοίκηση. Όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουμε! Εάν διοίκηση και κυβέρνηση αποφάσισαν να κάνουν τα Ε.Α.Σ. ΟΑΕΔ, τότε να καλύψουμε κάθε άνεργο και όχι μόνο τους κολλητούς. 

Στηρίζει την ακύρωση παραγγελιών εξωτερικού με πιο εκκωφαντική περίπτωση αυτή της Αιγύπτου. Επιπλέον πλήρωσαν τα Ε.Α.Σ. και 417.000€ για κατάπτωση εγγυήσεων. 

Στηρίζει την ψευδέστατη εξαγγελία του κ.Κωστόπουλου παρουσία όλων μας για 772 εκατ. €, παραγγελίες. «Θύμωσε» ο τότε επικεφαλής της ΔΑΚΕ που δεν χειροκροτή-σαμε!! 

Στηρίζει τη «δέσμευσή» του ότι θα φέρει σταθμό του ΕΚΑΒ στον Υμηττό για να κα-λυφθεί και η ανάγκη ασθενοφόρου που δεν υπάρχει. Αντί αυτού… φεύγει το ΣΕΥ. 

Στηρίζει τη δραματική μείωση των εσόδων της εταιρίας από τα 31 εκ. € στα 4 εκ. € που με αισιόδοξες προβλέψεις θα κλείσει το 2022. 

Στηρίζει το πάγωμα της παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια. 

Στηρίζει την εκποίηση μηχανών (750 μηχανές μόνο από τον Υμηττό) χωρίς να υπάρ-χει σχέδιο μετεγκατάστασης, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς η διοίκηση να έχει ζητήσει όπως οφείλει, από το ΥΠΕΘΑ να ορίσει τις αναγκαίες για την άμυνα τις χώρας γραμ-μές παραγωγής πυρομαχικών. 

Η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ στηρίζει την ανάθεση αμφιβόλου αναγκαιότητας μελε-τών, τις τεράστιες αυξήσεις στους προϋπολογισμούς έργων, την πληθώρα απευθείας αναθέσεων και την ακύρωση αναθέσεων με παρέμβαση της δικαιοσύνης, κατόπιν προσφυγής των υποψηφίων προμηθευτών. 

Για όλα αυτά, ναι υπάρχει Εισαγγελέας και περιμένουμε να αναλάβει δράση. 

Τέλος για τα μαθήματα δημοκρατίας όπως τα αντιλαμβάνεται η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Υμηττού, την πληροφορούμε ότι οι συνάδελφοι μας με τη ψήφο τους στις τε-λευταίες εκλογές έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στο ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο και ως πλειοψηφία με βάση τις θέσεις που πριν τις εκλογές κάναμε γνωστές, κινούμαστε για να αναδείξουμε τα προβλήματα εργαζομένων και εταιρίας, αντί να τα συγκαλύ-πτουμε όπως θέλει η ομάδα ΔΑΚΕ Υμηττού. Φασισμός είναι όταν η μειοψηφία θέλει να επιβάλλει τη γνώμη της στην πλειοψηφία όπως θέλει να κάνει η ηγετική ομάδα ΔΑΚΕ Υμηττού, η οποία δεν πήρε το μήνυμα από τις εκλογές του Σωματείου μας. 

Εμείς δεν απαιτήσαμε ποτέ το χειροκρότημα για να δοξάσουμε τον κ. Κωστόπουλο στις ψεύτικες υποσχέσεις του, δεν υπήρξαμε κρυφοί συνομιλητές του κ. Παπαθα-νάση (αν/τής υπουργός Ανάπτυξης) για να πάρουμε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ότι θα δώσει όσα εκατομμύρια χρειάζονται για τη δήθεν μετεγκατάσταση, δεν είπαμε ποτέ με ύφος επιστημόνων ότι για να στεγαστεί ο Υμηττός, χρειάζονται τέσσερεις τοίχοι και ένα βιομηχανικό δάπεδο» και τέλος εμείς δεν προπαγανδίζουμε υπέρ της Ν.Δ. στα mail της εταιρίας όπως καθημερινά κάνει στέλεχος της ηγετικής ομάδας ΔΑΚΕ. 

Ευχαριστούμε την ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Υμηττού που μας θύμισε όλα αυτά!! 

Το Δ.Σ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια