Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ: Ανακοίνωση Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιου Μπινίσκου για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στον Χώρο της ΠΥΡΚΑΛ


Η απομάκρυνση της ΕΑΣ από τον ιστορικό χώρο της ΠΥΡΚΑΛ και η δημιουργία ενός Πάρκου με πράσινο και χώρους άθλησης για εμάς και τα παιδιά μας, αποτελεί όνειρο δεκαετιών για όλους μας στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Μετά από τόσα χρόνια αδράνειας και απραξίας για το θέμα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το «Κυβερνητικό Πάρκο», δημιούργησε την αίσθηση ότι μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να γίνει και το δικό μας όνειρο πραγματικότητα.
Από την πρώτη στιγμή, ως Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, ξεκαθάρισα τη θέση μας, τονίζοντας ιδίως τρία πράγματα:
- Ότι ήρθε η ώρα να αποδοθούν κοινόχρηστοι χώροι και ένα υπέροχο πάρκο πρασίνου στα παιδιά και τις οικογένειές μας.
- Ότι θέλουμε να υποδεχτούμε θετικά το κυβερνητικό σχέδιο εφόσον είναι σε αυτή τη λογική, αλλά θα περιμένουμε με σοβαρότητα να δούμε τις επίσημες θέσεις και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα πάνω σε αυτές.
- Και ότι όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο περισσότερα θα καταφέρουμε.
Τώρα, έχοντας μελετήσει πλέον τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, μπορούμε να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα και να πούμε με τι συμφωνούμε και με τι διαφωνούμε. Όχι λόγια του αέρα. Όχι πυροτεχνήματα για εντυπώσεις. Αλλά ρεαλιστικές προτάσεις, με στέρεα επιχειρηματολογία. Που απηχούν τα θέλω των συμπολιτών μας, αλλά και μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση, ώστε να μην μείνουν στα χαρτιά.
Τις θέσεις και τις προτάσεις μας αυτές -ώστε το έργο να φέρει περισσότερο πράσινο, ποιότητα ζωής, ασφάλεια και νέες δουλειές στον Δήμο μας- αποτυπώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 12/9/2022. Ειλικρινά δεν αντιλήφθηκα να έχει κανείς συνάδελφος κάποια επί της ουσίας διαφωνία, ενώ δήλωσα προς όλους πως είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Με μεγάλη έκπληξη όλων μας, όμως, και προσωπική μου απογοήτευση, η αντιπολίτευση επέλεξε να μην υπερψηφίσει, αλλά να οχυρωθεί πίσω από το «λευκό». Κρίμα. Γιατί σε αυτή την προσπάθεια αν είμαστε μαζί, θα είμαστε πιο δυνατοί.
Έχοντας πλέον, λοιπόν, ολοκληρωμένη άποψη επί ενός συγκεκριμένου αρχικού σχεδιασμού του έργου, θέλω να απευθύνω δύο ειλικρινή ερωτήματα. Ένα προς την κυβέρνηση του τόπου και ένα προς την αντιπολίτευση στον Δήμο μας.
Προς την κυβέρνηση: Θέλετε αυτό το έργο να το αγκαλιάσει όλη η τοπική κοινωνία ή να επιχειρήσετε να το υλοποιήσετε κόντρα στα όνειρά της και παρά τη θέλησή της; Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι προτιμάτε το πρώτο, είμαι βέβαιος ότι θα δείτε πολύ σοβαρά τις ρεαλιστικές προτάσεις μας, στις συναντήσεις που θα επιδιώξω να έχουμε άμεσα. Γιατί αποτελούν τον μόνο δρόμο μέσα από τον οποίο το έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Και προς τις φίλες και τους φίλους της αντιπολίτευσης: Θέλετε επιτέλους να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτιαχτεί ένα Πάρκο στολίδι για τον Δήμο μας, ή προτιμάτε να μην αλλάξει τίποτα και να μείνουν όλα τα ίδια; Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσουμε τον τόπο μας -που δεν μπορώ να φανταστώ το αντίθετο- ελάτε έστω και τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Χωρίς θεατρινισμούς και μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι ανεδαφικές εμμονές τύπου «όχι σε όλα» που γίνονται για τις εντυπώσεις, οδηγούν μόνο ή στο να μην γίνει ποτέ τίποτα ή, ακόμα χειρότερα, ό,τι γίνει να γίνει ερήμην μας.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι για το καλό του Δήμου να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει, με ξεκάθαρες θέσεις:
- Ούτε ένα επιπλέον τετραγωνικό μέτρο τσιμέντου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
- Αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων και απόδοση κάποιων από αυτά στον Δήμο μας.
- Χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού για τους δημότες μας.
- Διπλασιασμός των προβλεπόμενων θέσεων πάρκινγκ.
- Μέτρα ώστε οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι να μην επιβαρύνουν την καθημερινότητα.
- Σημαντικά έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής -τα προτείνουμε λεπτομερώς.
- Δέσμευση ότι το 20% όσων δουλέψουν για το έργο θα είναι δημότες μας.
- Και βέβαια, καμία ενέργεια για την τελική διαμόρφωση του έργου, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Δάφνης Υμηττού. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το έργο να γίνει χωρίς εμάς για εμάς, και δεν διανοούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να περνάει από το μυαλό κανενός.
Αυτές είναι οι θέσεις μας και πιο αναλυτικά αναφέρονται στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για άλλη μια φορά, καλώ όλες τις παρατάξεις να έρθουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε όλα αυτά πραγματικότητα. Μπορούμε!
Αφήστε τις δικαιολογίες, αφήστε τις εύκολες λύσεις των «λευκών» κι ελάτε να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι καλό για το μέλλον των παιδιών μας.
Οι λαϊκισμοί και τα παραταξιακά συμφέροντα δεν χωράνε σε ένα τέτοιο θέμα…
Οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά όταν ακούν αντιπολιτευτικές κορώνες και κουράστηκαν να μας βλέπουν να διαφωνούμε χωρίς λόγο.
Φίλες και φίλοι συμπολίτες,
Πιστεύω ακράδαντα ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να δούμε στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ να δημιουργείται ένα Πάρκο όπως το ονειρευόμαστε. Και μπορούμε να αποτρέψουμε όποιον σχεδιασμό κινδυνεύουμε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του Δήμου μας και να υποβαθμίσει την καθημερινότητά μας. Είναι στο χέρι μας.
Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτή την προσπάθεια μέχρι τέλους. Θα ήθελα να προσπαθήσω όχι μόνο με τη συμπολίτευση αλλά μαζί με όσες παρατάξεις θελήσουν να συνδράμουν. Μακάρι όλες. Σίγουρα, όμως, θα προσπαθήσω μαζί με τους συμπολίτες μου. Με την καθεμία και τον καθέναν από εσάς. Αυτή τη μάχη σάς καλώ να τη δώσουμε μαζί. Και να την κερδίσουμε!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού
Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια