Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Όσα εκτυλίχτηκαν στο ΔΣ για την Υπουργούπολη στην ΠΥΡΚΑΛ στις 12/9

 


Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.

Ρεσιτάλ υποκρισίας και υποκριτικής έδωσαν ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοί που στηρίζουν την παράταξη της πλειοψηφίας. Στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, που ως θέμα συζήτησης ήταν η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Πάρα του ότι τόσο ο αντιπρόεδρος Νίκος Ντίνος (από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Πόλη Φωτεινή "), όσο και ο γραμματέας Ανδρέας Ανδρουλάκης από την παράταξη "Πολίτες σε Κίνηση ") με πρότερη επιστολή τους είχαν ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει σε κατάλληλο χώρο, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης, η διοίκηση για άλλη μια φορά βάζοντας διάφορα κολλήματα αρνήθηκαν το αίτημα. Επελέγη τοποθεσία χωροταξικά μη αρμόζουσα και ώρα ακατάλληλη παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τον δήμαρχο δεν σεβάστηκαν τους δεκάδες πολίτες που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν και να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση εξ αρχής, καθώς επρόκειτο για ένα ζήτημα με τεράστιες συνέπειες για την ποιότητα ζωής τους. Λειτουργώντας, όπως πάντα καθεστωτικά, αποφάσισαν να δώσουν το λόγο πρώτα στους απεσταλμένους από την εταιρεία που κάνει τις μελέτες , αφήνοντας στους κατοίκους λίγο χρόνο για το τέλος της συνεδρίασης, με απώτερο σκοπό να τους φιμώσουν, αφού μιλάμε για ξημερώματα καθημερινής, σε έναν χώρο που ασφυκτιούσαμε και δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Εδώ και ενάμιση χρόνο σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης μας ‘’ Πόλη Φωτεινή’’, Γιώργος Δαουλάρης και όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ζητούσαμε επίμονα από την διοίκηση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ.

Τότε, η διοίκηση δήλωνε υποτιθέμενη άγνοια, ενώ σήμερα προσποιήθηκαν ότι η Κυβέρνηση τους αγνοεί και δεν τους ενημερώνει για τίποτα. Φυσικά εάν όλα αυτά ισχύουν, να επισημανθεί ότι όλο αυτό το χρήσιμο χρονικό διάστημα που πέρασε, ΠΟΤΕ δεν ζήτησαν την βοήθεια της αντιπολίτευσης.

Ενώ κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε ομοφωνία της αντιπολίτευσης ότι η μελέτη πάσχει, ότι η εφαρμογή της θα φέρει μεγάλα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, ότι απαιτούνται αλλαγές που ακόμα και αυτοί το δέχτηκαν, στο τέλος αναιρώντας τα όλα, ψήφισαν την καταστροφική για την περιοχή μας μελέτη εμπαίζοντάς μας ξανά.

📢 Να υπενθυμίσουμε ότι στις προεκλογικές προγραμματικές τους εξαγγελίες υποστήριζαν ότι θα αξιοποιήσουν το χώρο της ΠΥΡΚΑΛ κοροϊδεύοντας τους δημότες, ώστε να κερδίσουν στείρες ψήφους. Σήμερα ξαφνικά μιλάνε για υπέρογκο κόστος. Μωροί που είμαστε όμως !!!

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή " και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τα προβλήματα που παρουσιάζει η μελέτη, ενώ παρουσίασε και συγκεκριμένες θέσεις της παράταξής μας ως προς την ορθή αξιοποίηση του πάρκου:

Απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Δαουλάρη,

[..]Μέσω της πρότασής μας συστήνουμε μια αξιοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ, οι υποδομές της οποίας δε θα αλλοιώνουν την φυσιογνωμία των δύο Τοπικών Κοινοτήτων Δάφνης & Υμηττού,
θα τονώνουν την τοπική οικονομία και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας,
αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής, των δημοτών μας.

Αφορμώμενοι από το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος μας υστερεί σε έργα υποδομής στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην υγεία και πρωτίστως στο πράσινο, καταρτήσαμε και καταθέτουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο συγκεκριμένος χώρος των εγκαταστάσεων της αμυντικής βιομηχανίας, βρίσκεται ακριβώς στη καρδιά του ενιαίου Δήμου Δάφνης -Υμηττού και μπορεί με τα 154.797,34 τ.μ. έκτασης του να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και των νοτιών προαστίων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, προτείνουμε:

1. Την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως κλειστό κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων που μπορούν να προταθούν σε συνεργασία αθλητικών συλλόγων και φορέων όπως ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμου, διαδρομών ασφαλούς περιπάτου κ.α.

2. Αξιοποίηση των διατηρητέων κτηρίων της αμυντικής μας βιομηχανίας με την μεγάλη ιστορία.

3. Δημιουργία χωρών πολιτισμού όπως μουσεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ανέγερση θεάτρου.

4. Δημιουργία σύγχρονου κέντρου υγείας, όπου θα μπορεί να εξυπηρετήσει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

5. Εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης για την δημιουργία εκτεταμένων ζωνών πρασίνου εντός των εγκαταστάσεων και διασύνδεσή τους με τους χώρους γύρω και κοντά σε αυτές π.χ Λόφος Άρη Αλεξάνδρου, Πλατεία Δημαρχείου Υμηττού, Πέτρου & Παύλου, Γυμναστική Ακαδημίας.

Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις και με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων και ειδικών για το περιβάλλον, πολεοδόμων, συγκοινωνιολόγων και άλλων επιστημόνων να ολοκληρωθούν προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε δημόσια διαβούλευση με την κοινωνία, ώστε υπό αυτούς τους όρους να προχωρήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Η ανάπλαση της περιοχής που αφορά στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού, αφορά το μέλλον του δήμου μας το μέλλον τον επόμενων γενεών.

Κύριοι της διοίκησης, επιτέλους μετά από τρία χρόνια παραδεχτήκατε ότι αν σας αγνοούν, ότι αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, τότε τί διοικείται ακριβώς;

Γιατί δεν παραιτείστε;

Αυτό θα ήταν το πιο αξιοπρεπές, μήπως και για τον δήμο και για εσάς τους ίδιους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια