Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μουσικοθεατρική Παράσταση «Με ένα όνειρο τρελό» στον Αύλειο χώρο των 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Υμηττού - Κυριακή 17 Ιουλίου 2021 21:00 Είσοδος Δωρεάν

Ο Οργανισμός Πολιτισμού  Αθλητισμού Δήμου Δάφνης Υμηττού  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ανεβάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με ένα όνειρο τρελό» – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της εμβληματικής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου», στον Αύλειο χώρο των 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Υμηττού (Δορυλαίου 5, Υμηττός) την Κυριακή 17 Ιουλίου 2021, ώρα 21:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, αναγκάστηκε όμως να καταφύγει στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Έχασε σε μικρή ηλικία τον πατέρα της. Το 1911 παντρεύτηκε με προξενιό και απέκτησε 2 παιδιά την Καίτη και την Μαίρη.

Σταδιοδρόμησε ως ηθοποιός, δασκάλα και ποιήτρια, ενώ αργότερα αναδείχθηκε σε μια σημαντική λαϊκή στιχουργό.

Ξεκίνησε να γράφει στίχους το 1948 και να τους πουλά. Η μεγάλη αξία της στιχουργικής της αναγνωρίστηκε πολύ αργότερα, ιδίως μετά το θάνατό της.;

Πολλές δικές της στιχουργικές δημιουργίες έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες, με τη βοήθεια σπουδαίων συνθετών της εποχής, όπως του Τσιτσάνη, του Χιώτη, του Χατζιδάκι, του Καλδάρα κ.α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια