Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Το κτίριο της ΠΥΡΚΑΛ, τα φούμαρα Σκέρτσου και οι «σουπιές» του real estate που τρίβουν τα χέρια τους

Πραγματικά τέτοια φούμαρα που υποκρύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα του real estate, των κατασκευών και της αστικής ανάπτυξης είχα χρόνια να ακούσω!

Για να είμαι ειλικρινής, από την εποχή του ιστορικού κτιρίου του Κεράνη, που ανακαινίσθηκε με του κόσμου τα εκατομμύρια από τις παραδοσιακές δυνάμεις των εργολάβων και του Μεγάρου Μουσικής υπό το πράσινο φως Λαλιώτη, για να μετεγκατασταθούν δήθεν οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διασκορπισμένες σε 11 κτίρια!!!

Βεβαίως, όσο είδατε εσείς ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτήριο του Κεράνη, άλλο τόσο είδα κι εγώ!

Στις μέρες μας, ο …σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και …οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!

Όχι, δεν θα επιστρέψουν με λεωφορεία και τρένα! Ούτε με επιδοτήσεις κατοικιών! Ούτε φυσικά με νέες θέσεις εργασίας!!! Αλλά, διά μέσω της μετεγκατάστασης 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασχηματιστεί και θα είναι έτοιμο, (αφού κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια που θα μπουν στις τσέπες των επιτήδειων) όπως και ο Κεράνης στο πρόσφατο παρελθόν, να δεχτεί την παρουσία 9 υπουργείων!

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!!

Τύφλα νάχει ο Priamos, τα XXX και το Pines στην Κηφισιά!

Εκ πρώτης, για να είμαι ειλικρινής, υπολογίζω τεράστιους προϋπολογισμούς ανακατασκευής και μετατροπής των υπουργείων σε σύγχρονες κατοικίες, φθηνές για νέους και κατάλληλες για μετεγκατάσταση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Με αποτέλεσμα κάποιες εταιρίες του real estate που πρώτα μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους, αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας και μετά εκδίδουν ομολογιακά δάνεια, να τρίβουν τα χέρια από την γκράντε κονόμα που επίκειται!

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και κάτι άλλες σουπιές του real estate… Αλλά με αυτούς θα ασχοληθούμε διεξοδικά μελλοντικώς…

Και οι προϋπολογισμοί εκτινάσσονται εάν προσθέσουμε την ανακαίνιση της ΠΥΡΚΑΛ και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης!

Επί του προκειμένου τώρα, είναι πραγματικά να απορείς για τις μεγαλοστομίες για έργα φαραωνικά, τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη και εάν το κράτος καταφέρει να τα υλοποιήσει δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για τον λόγο που κατασκευάστηκαν!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Κεράνη, που αποτελεί απτό παράδειγμα διαπλοκής, συμφερόντων, επικίνδυνων και επιπόλαιων υπουργικών αποφάσεων και μόνους κερδισμένους τους εργολάβους, τους μεσάζοντες, τους νταραβεριτζήδες και τη …νέα φάρα που έχει ξεπηδήσει, τους νταβατζήδες του real estate!!!

Και ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω το …όραμα του Σοφού Σκέρτσου, λόγια του αέρα, μπουρδολογίες, φούμαρα, να μην κοστίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτέλεσμα, που θα καταλήξουν στις τσέπες των γνωστών – αγνώστων.

Πηγή: radar.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια