Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Σε... Θέατρο Σκιών έχει μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού


Σε... Θέατρο Σκιών έχει μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού. Στην τελευταία συνεδρίαση, στις 28 Μαρτίου, ο δήμαρχος και οι πολιτικοί του συνέταιροι «χάρισαν» στους δημότες και στην αντιπολίτευση μια ακόμη παράσταση ασυνέπειας, ειρωνείας κι ανευθυνότητας.

Η διοίκηση έχει υιοθετήσει κάθε δυνατότητα που της δίνουν οι υπουργικές αποφάσεις για την απόλυτη υποβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων. Ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικά μια δημοτική ολομέλεια ανά μήνα και όσες επιπλέον κρίνει η εκάστοτε διοίκηση ότι χρειάζονται, για τη λειτουργία του δήμου. Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού, εδώ και χρόνια, συνεδριάζει μια φορά το μήνα με ώρα έναρξης στις 9.00 το βράδυ. Εξαντλεί την κατώτατη επιτακτική ανάγκη της μίας συνεδρίασης τον μήνα, ενώ για να μπορεί να γίνεται σωστή δουλειά και συζήτηση, θα έπρεπε να έχουμε μία συνεδρίαση ανά εβδομάδα ή τουλάχιστον ανά 15 ημέρες.

Η αντιπολίτευση του δήμου, ακόμα και μέλη της Διοίκησης, θέτουν συνεχώς το ζήτημα της αλλαγής ώρας των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειώσουμε ότι η ώρα έναρξης των δημοτικών συμβουλίων, εκτός του ότι είναι στις 9.00 το βράδυ, η πραγματική εκκίνησή τους είναι αρκετά αργότερα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά της αντιπολίτευσης, να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους όταν έχουν μόνο μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στην οποία πρέπει να μεταφέρουν τα ερωτήματα και τα θέματα των πολιτών καθώς επίσης και να τοποθετηθούν σε όσα απασχολούν τον ενιαίο δήμο μας.

Επιμείναμε πολύ και με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα και αφού προχωρήσαμε ακόμα και με αποχωρήσεις από τις εργασίες δημοτικών συμβούλων, υποχρεώθηκε η διοίκηση να οργανώσει την αναμετάδοση των συμβουλίων ώστε οι δημότες να έχουν δυνατότητα ενημέρωσης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων και να ακούν τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων. Για ακόμα μια φορά, θέσαμε το θέμα της εξαιρετικά απαράδεκτης ώρας εκκίνησης των δημοτικών συμβουλίων. Η απάντηση του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ήταν η εξής: «Οι κάτοικοι δεν περιμένουν το δημοτικό συμβούλιο για να μας δουν και να μας ακούσουν, μας βλέπουν 30 ημέρες τον μήνα!». Όπως φαίνεται, η διοίκηση ζει σε δικό της κόσμο αν θεωρεί ότι οι δημότες της έχουν χορτάσει να τους βλέπουν στο δρόμο και να νιώθουν το σφυγμό των θεμάτων του δήμου μας.

Η δημοτική μας παράταξη, μέσω του δημοτικού συμβούλου Νίκου Ντίνου, επανέφερε στη Διοίκηση την επιτακτική ανάγκη της λήψης μέτρων ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά της πόλης.
Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσούτσουρας έθεσε για ακόμα μία φορά το θέμα της μείωσης των δημοτικών φόρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως έκαναν ήδη και άλλοι δήμοι.

Ως απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, ο δήμαρχος έδωσε παραδείγματα από τις μειώσεις που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο δήμος Γλυφάδας. Βέβαια, με τον τρόπο του, ομολόγησε ότι ο συγκεκριμένος δήμος έχει πλέον χαμηλότερα δημοτικά τέλη από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού. Δεν θα συζητήσουμε εδώ τι παροχές προσφέρει στους δημότες του ο συγκεκριμένος δήμος, άλλωστε πώς να το κάνουμε αυτό; Με τι να συγκριθούμε;

Σε επόμενη ερώτηση του κυρίου Ντίνου για το ζήτημα του δημοτικού φωτισμού, απάντησαν ότι «μπορεί να έχει κάποια προβλήματα αλλά σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση». Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το σχόλιο της αντιδημάρχου, κυρίας Θάνου, ότι η αυξημένη παραβατικότητα και οι συχνές κλοπές δεν οφείλονται στον ελλιπή φωτισμό αλλά σε άλλους λόγους, μόνο που δεν μας τους εξήγησε.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξής μας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Δαουλάρης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τα δέντρα στους λόφους, στα άλση, στο δημοτικό κοιμητήριο και στις πλατείες του δήμου, θέμα στο οποίο είχε προηγηθεί με την τοποθέτησή του και ο πρώην δήμαρχος Υμηττού, Δημήτρης Αργιανάς. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα άλση μας με τα πολλά ξερά δέντρα καθώς και το μεγάλο θέμα με τις κάμπιες που έχει εκδηλωθεί και φέτος. Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι δεν υπάρχει εγκατάλειψη κι ότι πολλά από τα θέματα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή! Όταν ο κ. Δαουλάρης ρώτησε γιατί στους όμορους δήμους δεν υπάρχει η ίδια εικόνα, όπου προφανώς υπάρχει το ίδιο κλίμα, οι εκπρόσωποι της διοίκησης δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Είναι πλέον φανερό ότι ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι έμμισθοι σύμβουλοί του, ούτε οι έμμισθοι αντιδήμαρχοί του μπορούν να δώσουν λύσεις στα μικρά ή μεγάλα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ερωτήσεων της αντιπολίτευσης και της αναφοράς στα θέματα που αφορούσαν τους δημότες και μετά την ένταση που δημιούργησε ο τρόπος αντίδρασης της διοίκησης, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν αποτελούν κομπάρσους και ότι η διοίκηση οφείλει να τους λαμβάνει υπόψιν καθώς δεν ζει μόνη της σε αυτόν τον δήμο.

Η ειρωνεία του δημάρχου και μέρους των συμβούλων του κατά την αποχώρηση των συμβούλων από την αίθουσα με τη φράση «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» δεν αποτελεί μία έξυπνη ατάκα αλλά μία φράση που προσπαθεί να κρύψει την αγωνία μιας κλειστής ομάδας η οποία παλεύει να κρατηθεί στο τιμόνι της διοίκησης με κάθε τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια